Bizar: het torenhoge salaris van Haaland bij Manchester City

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 oktober 2022 – Al wekenland staat Erling Braut Haaland in het middelpunt van de aandacht dankzij zijn ongelooflijke prestaties bij Manchester City. De Noorse spits wordt dan ook goed beloond voor zijn doelpunten, aangezien hij dankzij de bonussen in zijn contract een gigantisch salaris zou verdienen. Volgens The Daily Mail is Haaland inmiddels zelfs de best verdienende speler in de Premier League, zo stelt de krant donderdagavond.

Bizar: het torenhoge salaris van Haaland bij Manchester City

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Haaland kwam afgelopen zomer voor een bedrag van 60 miljoen euro over van Borussia Dortmund, waar hij in 84 wedstrijd goed was voor een duizelingwekkende 79 doelpunten. Sinds de overstap is de spits verder gegaan waar hij gebleven was en scoort hij bij Manchester City aan de lopende band, waardoor hij een record vestigde door het bereiken van drie hattricks in opeenvolgende Premier League-wedstrijden. Mocht Haaland zo blijven presteren, dan ligt hij op schema om nog meer meerdere (inter)nationale records uit de boeken te schieten.

Op een jaarlijkse basis behoort Haaland ook tot de grootverdieners, maar moet hij met een salaris van ruim 22 miljoen euro Cristiano Ronaldo en Kevin de Bruyne nog voor zich dulden. Volgens het Engelse nieuwsblad verdient de Noor dankzij de prestatiebonussen in zijn contract echter veel meer. Haaland ontvangt ongeveer 900.000 pond per week, wat omgerekend op ruim een miljoen euro uitkomt. Dankzij de relatief lage transfersom die Manchester City voor hem betaalde zou er veel ruimte zijn gemaakt voor zijn salaris, waar de Noor nu dus optimaal van profiteert.

Manchester City op dreef
Met Haaland in de spits draait het Manchester City van trainer Pep Guardiola op volle toeren. De Engelse topclub heeft dit seizoen nog niet verloren en bezet de tweede plaats in de Premier League, op één punt afstand van koploper Arsenal. Afgelopen weekend werd het Manchester United van Erik ten Hag met 6-3 aan de kant gezet, mede door een hattrick van Haaland. Aankomende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Southampton, waarin Haaland zijn bizarre aantal hattricks verder kan uitbreiden.


Lees ook: Haaland-meter: zo staat zijn recordjacht in de CL ervoor

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd