Aanhoudende knieproblemen nopen Ribéry (39) tot stoppen

7 oktober 2022, 10:59   Bijgewerkt: 21 oktober 2022, 14:53

Franck Ribéry heeft een punt achter zijn spelerscarrière gezet. De 39-jarige aanvaller heeft zijn laatste wedstrijd al gespeeld.

Ribéry ligt nog tot het einde van het seizoen vast bij Salernitana, maar dient vanwege aanhoudende knieproblemen zijn contract niet uit. Dit seizoen kwam hij twee keer in actie voor zijn Italiaanse werkgever, waarvan de laatste keer op 14 augustus in de Serie A tegen AS Roma was.

De pijn aan zijn knieën is de afgelopen maanden alleen maar verder toegenomen, waardoor Ribéry op het punt is gekomen dat hij een rentree uit zijn hoofd heeft gezet. Hoewel de Fransman als speler stopt bij Salernitana, zal hij tot het einde van het seizoen als ambassadeur aanblijven. Zaterdag tegen Spezia krijgt Ribéry - als speler - een gepast afscheid.

Ribéry begon zijn carrière in eigen land bij US Boulogne en speelde daarna voor Olympique Alés, Stade Brest, FC Metz, Galatasaray en Olympique Marseille om in 2007 de overstap naar Bayern München te maken. Daar beleefde hij de hoogtijdagen van zijn carrière, met onder meer de Champions League-winst in het seizoen 2012/13. De afgelopen jaren bouwde hij zijn carrière af in Italië, waar hij eerst uitkwam voor Fiorentina en daarna Salernitana.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen