Scouts Ajax aan het werk gezet: rechtsbuiten en keeper gezocht

7 oktober 2022, 21:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na enkele teleurstellende resultaten is het erg onrustig bij Ajax. De afgelopen dagen klonk er op alle vlakken kritiek, zoals ook op de technische leiding, bestaande uit Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. De twee dachten hun selectie na de afgelopen transferzomer op orde te hebben, maar lijken inmiddels toch weer aan de bak te moeten.

Zo lijkt het erop dat de gehuurde aanvaller Lucas Ocampos - die tot nu toe nog amper aan bod kwam - al in januari terugkeert naar Sevilla. "Ajax lijkt er misschien in de winterstop al van verlost te worden", kondigde clubwatcher Mike Verweij aan in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Dan kom je er goed vanaf, als je toch nog twee van de vier miljoen (huurprijs, red.) terugkrijgt. Hoe concreet het is? Dat weet ik niet. Maar het zou zomaar kunnen. Ik denk dat Ajax wel wil meewerken."

Lees ook: Samenwerking Ajax en Ocampos in januari mogelijk al ten einde

Intern wordt in ieder geval al voorgesorteerd op een vertrek van Ocampos. "De scouts van Ajax zijn al op pad gestuurd om spelers te gaan zoeken. Er wordt nu wel druk op gezet om heel snel een goede rechtsbuiten te halen." En dat is niet de enige opdracht. "Het is ook niet uitgesloten dat er nog een keeper wordt gehaald. Het is na één slechte wedstrijd heel vroeg om Pasveer volledig af te schrijven, maar dat er wordt gekeken naar een nieuwe keeper is met twee keepers van 38 en 40 jaar ook wel logisch."

Scouting

Wel is de vraag wat dat Ajax gaat opleveren. Waar veel transfers in recente jaren voltreffers bleken, is dat dit seizoen bepaald nog niet het geval. "Dat is ook de frustratie van Henk Veldmate (hoofd scouting, red.), die twee handen op één buik was met Marc Overmars. Die samenwerking met Hamstra en Huntelaar is gewoon veel minder. Sterker nog: hij wordt een beetje genegeerd. En je ziet wat het resultaat is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Afgelopen jaren zoveel miskopen: oa Malajan, Bande etc, Overmars heeft zeer goed verkocht, De ligt, van de Beek en de Jong, spelers die zich niet waar hebben gemaakt en op transfer lijst staan, Wat er gekocht is zeer matig! Anthony uitgezonderd! Daar heb je de bonus voor ontvangen.

BraddaP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er staat nu een prima elftal met goeie spelers voor niveau eredivisie. Schreuder weet er alleen nog geen muziek in te brengen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen