Manchester City kent geen rem; ook Southampton krijgt pak slaag

8 oktober 2022, 17:52

Manchester City heeft zaterdagavond op overtuigende wijze drie punten gepakt tegen Southampton. De ploeg van manager Josep Guardiola bleek in het eigen Etihad Stadium met liefst 4-0 te sterk voor de bezoekers. Erling Haaland hield zijn bijdrage beperkt tot een doelpunt.

De gastheer was in Manchester eigenlijk al na 32 minuten spelen klaar met hun gasten. João Cancelo zette City na twintig minuten spelen op voorsprong en niet veel later viel de beslissing al via de voet van Phil Foden. Southampton zal in de rust nog even gehoopt hebben op een stuntje, maar het werd al snel duidelijk dat een verrassing er niet meer in zat. Riyad Mahrez verzorgde net na de thee alweer de 3-0.

Haaland had op dat moment nog niet gescoord, maar ook de Noorse doelpuntenmachine liet de fans van The Citizens nog even juichen. Hij was halverwege de tweede helft goed voor de 4-0 en Southampton leek klaar voor een nog grote nederlaag. Die bleef de bezoekers bespaard. City neemt de leiding in de Premier League weer over van Arsenal, dat zondag tegen Liverpool speelt. Volgend weekend staat de kraker tussen City en Liverpool op de planning.

Chelsea heeft weinig moeite met Wolves

Chelsea is nog altijd ongeslagen sinds de entree van manager Graham Potter. De Londenaren hadden op het eigen Stamford Bridge geen problemen met het kwakkelende Wolverhampton Wanderers. De bezoekers, met ex-Chelsea aanvaller Diego Costa in de basis, leken met een 0-0 aan de thee te kunnen. Daar stak Kai Havertz in extremis echter een stokje voor. In het tweede bedrijf werd de wedstrijd al snel op slot gegooid door Christian Pulisic en zorgde Armando Broja in de slotfase nog voor de 3-0.

Overige uitslagen

Newcastle United - Brentford 5-1

AFC Bournemouth - Leicester City 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen