Mogelijk geen WK voor Dybala: "Het ziet er slecht uit voor hem"

10 oktober 2022, 08:30

Het zit AS Roma dit seizoen nog niet echt mee. De Romeinen zegevierden zondagavond weliswaar met 2-1 tegen Lecce, maar zagen smaakmaker Paulo Dybala vroeg in de tweede helft uitvallen met een blessure. Hoewel het nog niet duidelijk is hoe ernstig zijn kwetsuur is, lijkt de Argentijn een streep te moeten gaan zetten door deelname aan het WK in Qatar.

Dybala maakte van de zomer transfervrij de overstap van Juventus naar AS Roma. De Argentijn moet de hoofdstedelingen helpen het gat ten opzichte van de Italiaanse top te dichten. Met vijf doelpunten en twee assists in acht competitiewedstrijden was Dybala de afgelopen tijd direct van grote waarde voor zijn nieuwe werkgever. Gisteravond schoot hij zijn ploeg op voorsprong in de thuiswedstrijd tegen Lecce en bezorgde hij AS Roma daarmee zelfs de overwinning. Maar bij het nemen van de winnende strafschop schoot het erin bij Dybala.

De Argentijn bleek daarbij een dijbeenblessure te hebben opgelopen. De linkspoot nam na zijn wissel in tranen plaats op de bank. Na afloop was hij uiteraard onderwerp van gesprek. AS Roma-trainer José Mourinho had geen goed nieuws. "Het ziet er slecht uit voor hem, heel slecht", zei hij op de persconferentie. "Ik ben geen dokter, maar met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan, en als ik met Paulo praat, dan is het onwaarschijnlijk dat we Dybala dit jaar nog in actie gaan zien." En dat zou betekenen dat hij het WK in Qatar aan zich voorbij moet laten gaan. Het eindtoernooi gaat op 20 november van start.

Het uitvallen van Dybala is een fikse aderlating voor AS Roma. De Romeinen zagen eerder al Georginio Wijnaldum een zware blessure oplopen. Wijnaldum wordt dit seizoen door AS Roma gehuurd van Paris Saint-Germain, maar maakt mogelijk pas na de jaarwisseling zijn rentree.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen