Marokko
0 – 0
Spanje

Kopenhagen maakte historische inschattingsfout met Haaland

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

11 oktober 2022 – De buitengewone prestaties van Erling Haaland in het shirt van Manchester City geven FC Kopenhagen een wrang gevoel. De Deense topclub liet in 2017 namelijk de kans liggen om het Noorse fenomeen te contracteren.

Kopenhagen maakte historische inschattingsfout met Haaland

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Haaland liep vijf jaar geleden stage bij Kopenhagen en speelde er onder meer een oefenwedstrijd. Jacob Neestrup, de trainer van de Deense club die destijds de Onder-17 onder zijn hoede had, kan zich nog herinneren dat Haaland een goede indruk maakte.

"Maar waarom we hem niet hebben vastgelegd, kan ik me niet herinneren. Het zegt iets over hoe complex talentontwikkeling en -identificatie is", vertelt Neestrup tegen BT Sport. Haaland was een week op proef in Kopenhagen en vertrok toen weer. Via Molde, Red Bull Salzburg en Borussia Dortmund streek hij afgelopen zomer bij Manchester City neer.

In Engelse dienst breekt Haaland het ene na het andere record. Met twintig doelpunten in dertien wedstrijden staat er vooralsnog geen maat op de spits. "We hadden hem destijds waarschijnlijk moeten vastleggen", zegt Neestrup nu. "Onze oude trainer, Stale Solbakken, heeft meerdere keren - en vooral tegen mij - gezegd dat we de club 200 miljoen euro verschuldigd zijn", grapt de trainer.

Manchester City en Kopenhagen staan dinsdagavond voor de tweede keer in een week tijd tegenover elkaar. In het Etihad Stadium won de Engelse topclub vorige week met 5-0. Haaland was goed voor de eerste twee doelpunten en werd halverwege de wedstrijd gewisseld.

Lees ookHaaland onthult dieetgeheim: hart en lever van de koe

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd