Portugal
0 – 0
Zwitserland

Wetenschappelijke verklaring voor ongekende cijfers Haaland

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

11 oktober 2022 – Op Erling Haaland staat vooralsnog geen enkele maat dit seizoen. In twaalf wedstrijden scoorde de Noor inmiddels twintig keer voor Manchester City. De Noorse wetenschapper Geir Jordet heeft in gesprek met de NOS een mogelijke verklaring voor de recordbrekende cijfers van de 22-jarige spits gegeven.

Wetenschappelijke verklaring voor ongekende cijfers Haaland

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De professor aan de School van Sportwetenschap in Oslo heeft namelijk onderzoek gedaan naar het 'scan'-gedrag van voetballers. Daarmee doelt hij op het aantal keer dat een speler van de bal wegkijkt voordat hij deze ontvangt. Wat blijkt: Haaland scant het veld 3,5 tot vijf keer per tien seconden. Dit terwijl de gemiddelde scanfrequentie voor Premier League-aanvallers tussen de 2,7 en 2,8 keer ligt. "Slechts één van die spelers zat boven de 2,8 en had cijfers die enigszins vergelijkbaar zijn met die van Haaland. Dat was Dennis Bergkamp."

Frenkie scoort uitstekend
Ook de middenvelders die Jordet onderzocht zijn continu bezig hun positie op het veld ten opzichte van hun tegenstanders te inventariseren. Twee inmiddels gestopte Engelse internationals spannen daarbij de kroon: "Het was overduidelijk dat hoe meer spelers scanden, hoe beter ze presteerden. De frequentste scanners waren Frank Lampard en Steven Gerrard." Ook in de huidige generatie valt een Nederlander de wetenschapper positief op: "Ik ben een groot fan van Frenkie de Jong. Een uitstekende scanner. Hij voert het moeiteloos en elegant uit."

Laatste zestien
Manchester City kan zich vanavond in Kopenhagen al plaatsen voor de achtste finale van de Champions League. Winst is daarvoor voldoende, omdat Sevilla en FC Kopenhagen tot dusver beiden slechts een enkel punt verzamelden in groep G. City is na drie overwinningen nog zonder puntverlies, en kan dus vanavond op twaalf punten komen. Zelfs al wint Sevilla van Borussia Dortmund, dan is het gat van acht punten tussen beide clubs in de laatste twee groepswedstrijden onoverbrugbaar, en is de regerend kampioen van Engeland dus verzekerd van overwintering in de Champions League.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd