Hoe Berghuis Feyenoord alsnog een flink geldbedrag oplevert

11 oktober 2022, 17:59   Bijgewerkt: 11 oktober 2022, 18:04

De naam Steven Berghuis wil men in De Kuip na zijn gevoelige overstap naar Ajax vermoedelijk niet meer horen. Maar de buitenspeler kan de Rotterdammers in de komende winter nog wel een lieve duit opleveren. Ze profiteren namelijk mee van een WK-oproep van de Ajacied, die normaliter aanstaande is. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Tyrell Malacia.

De FIFA heeft namelijk als regel dat wanneer een speler in de WK-kwalificatie voor een club speelt, die ook recht heeft op een vergoeding tijdens het eindtoernooi. Clubs krijgen altijd een x-bedrag voor het feit dat ze hun spelers tijdens het WK uitlenen aan de landenteams. De huidige clubs kunnen iets meer dan tienduizend euro per speler per dag bijschrijven en kan een club maximaal 370.000 euro opleveren, wanneer de finale wordt gehaald door het land.

Maar ook clubs waar de desbetreffende speler niet meer actief is maar tijdens de kwalificatie nog wel, krijgt tijdens het toernooi nog een centje: zo'n vijfduizend euro per speler. Bij Feyenoord kan Berghuis dus maximaal nog bijna twee ton in het laadje brengen en voor Malacia geldt hetzelfde. Ajax profiteert nog bij bijvoorbeeld Antony, Noussair Mazraoui, Lisandro Martinez en anderen. PSV zal hopen dat bijvoorbeeld Ritsu Doan met Japan lang in de race is om de WK-titel.

Een best opmerkelijke regel, die de FIFA in totaal 215 miljoen euro kost, zo laat de wereldvoetbalbond weten. Het bedrag per speler is gestegen, want voor het WK in 2018 werd er nog slechts 8.700 euro uitgekeerd. Ook de totale kosten lopen op, want de selecties mogen uit 26 in plaats van 23 spelers betaan. De betaalde periode loopt van 14 november tot en met de dag van de finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen