Vermoedelijke opstelling: wens Ajax-fans komt eindelijk uit

12 oktober 2022, 07:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax moet het woensdagavond in de uitwedstrijd tegen Napoli stellen zonder aanvoerder Dusan Tadic. De Servische linkspoot kreeg vorige week een rode kaart tijdens de 1-6 afstraffing in Amsterdam en zit daardoor niet bij de wedstrijdselectie. Daarmee komt een wens van menig Ajax-supporter pijnlijk genoeg uit. Ook achterin wordt een wijziging doorgevoerd.

De achterban van de Amsterdammers schreeuwt al weken om het passeren van de linkspoot, die hopeloos uit vorm is en nauwelijks zijn stempel kan drukken op het spel van zijn ploeg. Desondanks gunde coach Alfred Schreuder tot dusverre wekelijks het vertrouwen aan zijn aanvoerder. De afwezigheid van Tadic betekent dat Davy Klaassen terugkeert op het basisformulier.

De aanvallende middenvelder begint achter de spits, waardoor Steven Berghuis naar de rechterflank verhuist. Links voorin kiest Schreuder zoals gewoonlijk voor Steven Bergwijn, al begon hij afgelopen weekend nog als nummer tien. In de spits krijgt Mohammed Kudus opnieuw de voorkeur boven Brian Brobbey, die tot zijn frustratie al weken op de bank zit.

Omdat Devyne Rensch ontbreekt, begint Jorge Sanchez aan de aftrap. De Mexicaan vormt de achterhoede met de vertrouwde namen. Ajax heeft een overwinning nodig in Napels om zicht te houden op overwintering in de Champions League. Eenvoudig wordt dat allesbehalve: Napoli steekt in topvorm en is nog ongeslagen.

Vermoedelijke opstelling: Pasveer; Sanchez, Timber, Blind, Bassey; Álvarez, Taylor, Klaassen; Berghuis, Kudus, Bergwijn

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen