Schreuder: "Tevreden als we ons eigen gezicht laten zien"

12 oktober 2022, 18:38

Alfred Schreuder is tevreden als Ajax vanavond zijn ware gezicht laat zien tegen Napoli. Het resultaat volgt dan vanzelf, denkt de trainer.

Schreuder verscheen vlak voor de aftrap voor de camera van Ziggo Sport en blikte voor een laatste keer vooruit op de wedstrijd. "Het moet aan de bal beter dan vorige week. We moeten moedig zijn, ook als Napoli hoog druk zet. Als we aanvallen, moeten niet te veel mensen voor de bal zijn. Dat is dodelijk tegen een ploeg als Napoli."

Een week geleden verloor Ajax met liefst 1-6 van Napoli, dat in uitstekende vorm verkeert. "Napoli heeft veel vertrouwen, net zoals wij dat drie à vier weken geleden ook hadden. We moeten terug naar de basis", aldus de trainer, die ervoor heeft gekozen om met Davy Klaassen te starten nu Dusan Tadic vanwege een schorsing afwezig is. "Of dat goed uitkomt? Andere jongens hebben ook goed verdedigd, dus daar heeft het niet mee te maken. Davy past goed op het middenveld. We hopen met deze drie middenvelders een goede balans te hebben."

Ajax zal tegen Napoli met Daley Blind als centrale verdediger en Calvin Bassey als linksback starten, net zoals afgelopen weekend tegen FC Volendam. "Als we onder hoge druk staan, kunnen we met Daley de ruimte tussen de linies vinden", aldus Schreuder, die Jorge Sánchez als vervanger van de geblesseerde Devyne Rensch heeft aangewezen. "Voetballend hebben we geen twijfels over hem, maar fysiek wel. Hij is geblesseerd geweest, al heeft hij de laatste dagen een goede indruk gemakt. We zullen kijken hoe lang hij het volhoudt."

Ajax hoopt zich in Napels te revancheren voor de pijnlijke nederlaag van vorige week, maar Schreuder hoopt vooral dat de Amsterdammers hun 'ware gezicht' laten zien. "Als we dat goed doen, komt het resultaat normaal gesproken vanzelf."

Lees ookDit is de opstelling van Ajax in de uitwedstrijd tegen Napoli

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen