Feyenoord worstelt met taalbarrière: "Hij weet dan niet wat ik zeg"

12 oktober 2022, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot vindt het lastig om bij Feyenoord te communiceren met alle nieuwelingen. De trainer zag afgelopen zomer meerdere nieuwe spelers zich melden bij zijn selectie. Zo streken er vier Zuid-Amerikanen neer in Rotterdam-Zuid, waar het behoorlijk puzzelen is wat betreft de communicatie.

Igor Paixão kwam bijvoorbeeld over van het Braziliaanse Coritiba FC. "In het geval van Igor maakt de taal het ongelooflijk lastig", aldus Slot op de persconfernentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Midtjylland. "Als ik go, go, go of press, press, press naar hem roep dan weet hij niet wat ik zeg. Ik roep vanaf de zijkant, maar het geldt natuurlijk ook voor zijn medespelers. Dan moet je wel verschrikkelijk goed zijn om alsnog het verschil te kunnen maken."

Lees ook: Slot doet 'spannende' uitspraak over Bijlow: "Wel de realiteit"

Paixão werd met hoge verwachtingen binnengehaald als vervanger van Luis Sinisterra. De 22-jarige buitenspeler kwam tot op heden echter pas vijf keer in actie voor zijn nieuwe club. "De enige manier om hem beter te laten worden, is door hem alsnog zijn speeltijd te geven. Zo kan hij aan zijn medespelers wennen. En uiteraard volgt hij Engelse les om simpele woorden, die hij in het veld nodig heeft, te kunnen begrijpen."

Feyenoord treft Midtjylland in Europa League

De kans is klein dat we Paixão donderdagavond (18.45 uur) aan de aftrap zullen zien als Feyenoord in de Europa League tegen Midtjylland speelt. De aanvaller moet het voorlopig doen met invalbeurten onder Slot. Feyenoord kan bij een overwinning in de eigen Kuip goede zaken doen. De Rotterdammers staan op de eerste plek in groep F, maar alle ploegen hebben na drie wedstrijden vier punten. Vorige week werd het 2-2 tegen Midtjylland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen