Xavi: "Deze Champions League is heel erg wreed voor ons"

13 oktober 2022, 08:42

De Champions League-aspiraties van FC Barcelona hangen na het 3-3 gelijkspel tegen Inter van woensdagavond aan een zijden draadje. Trainer Xavi noemt de puntendeling na afloop van de wedstrijd "een mokerslag", en beseft dat zijn elftal in Europa nog niet zo ver is als hij had gehoopt. "Deze Champions League is heel erg wreed voor ons."

"Twee fouten zijn op dit niveau dodelijk", citeert Mundo Deportivo de oud-middenvelder. Xavi had zijn elftal juist goed zien starten: "We hadden de wedstrijd in een goede eerste helft onder controle." Maar: "Voetbal is een spel van fouten. Twee ernstige fouten hebben ons de wedstrijd gekost." De 1-1 van Inter pikte hij er specifiek uit: "We hebben vooraf nog gesproken over de ballen uit de tweede lijn op Barella."

Xavi had de supporters van zijn club meer gegund: "We mochten niet falen maar hebben dat wel gedaan. Het publiek verdiende een overwinning, voor de goede sfeer in het stadion." Toch blijft de coach strijdbaar: "Misschien duurt het proces waar we inzitten in Europa langer dan we dachten. Er zijn meer wedstrijden nodig om dit te laten werken. Het doel blijft om titels te winnen."

Clásico

Lang heeft Barcelona niet om stil te staan bij de Europese malaise. Aanstaande zondag wacht in Madrid de eerste Clásico van het seizoen. "We moeten de Champions League nu parkeren, en ons concentreren op de competitie", weet Xavi. Barcelona reist als koploper af naar de aartsrivaal. In punten staan beide ploegen gelijk, maar het doelsaldo van de Catalanen is beter: +19 tegen +12. Opvallend genoeg kreeg het elftal van Xavi nog altijd maar één tegendoelpunt in La Liga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen