Lof voor grote uitblinker Club Brugge: 'Atleti botste op gele muur'

13 oktober 2022, 10:31   Bijgewerkt: 13 oktober 2022, 11:18

Club Brugge plaatste zich woensdagavond voor het eerst in de clubhistorie voor de achtste finale van de Champions League. Een doelpuntloos gelijkspel tegen Atletico Madrid volstond voor de kampioen van België. Doelman Simon Mignolet was de grote uitblinker aan Brugse zijde.

'Mignolet veranderde in Inspector Gadget, zoals hij zijn armen uitstrekte om schoten van Antoine Griezmann af te weren', schrijft de Spaanse krant AS. "Atletico Madrid botste op een gele muur van 1.93 meter.' Ook de andere grote Spaanse sportkrant Marca zag de oud-keeper van Liverpool uitblinken in het Wanda Metropolitano. Mignolet kreeg als enige speler op het veld de hoogst mogelijke beoordeling van drie sterren.

Stefaan Mignolet, de vader van de keeper, was na afloop van het duel in Madrid enorm trots op zijn zoon. "Dit was één van de beste drie prestaties uit zijn loopbaan", zegt hij tegen Sporza. "Zoveel reddingen in zo'n korte tijd. Onvoorstelbaar." Vorig jaar verloor Mignolet zijn beide opa's binnen drie weken aan corona. "Ze waren zijn grootste supporters. Ze hadden hem bezig moeten zien, wat waren ze trots geweest", besluit vader.

Als enige nog zonder tegendoelpunt

In totaal verrichtte Mignolet liefst veertien reddingen in de twee duels van Club met Atletico. De Belgen zijn door de goede vorm van Mignolet zelfs het enige elftal dat na vier wedstrijden geen enkel tegendoelpunt heeft hoeven slikken in de Champions League dit seizoen. Met een plaats bij de laatste zestien schaart de club zich bij Napoli, Bayern München, Real Madrid en Manchester City. Ook die Europese topclubs weten zich na vier duels al verzekerd van overwintering in het miljoenenbal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen