Fortuna baalt van scheidsrechter Kooij: "Het is altijd wat met hem"

16 oktober 2022, 11:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joey Kooij heeft zaterdagavond geen vrienden gemaakt bij Fortuna Sittard. De scheidsrechter had de leiding over de wedstrijd van de Limburgers en RKC Waalwijk (0-0). In de blessuretijd van de tweede helft weigerde Kooij, tot woede van de thuisploeg, een strafschop toe te kennen.

"Ik heb de beelden niet teruggezien, maar andere jongens in de kleedkamer waren luid en duidelijk", aldus verdediger George Cox tegenover Voetbal International. "Zelf stond ik vlakbij de situatie met Burak. Ik zag wat er gebeurde. Hij werd overduidelijk aan zijn shirt getrokken. De VAR vond het kennelijk genoeg voor een strafschop, anders had de scheidsrechter niet op het schermpje hoeven te kijken. Maar met deze gast hebben we al verschillende keren gedoe gehad."

Lees ook: Michiel Kramer deelt bizarre reden van gele kaart in slotfase

Vooral de houding van Kooij zorgt voor onvrede in Sittard. "Het is altijd wat. Hij is dol op kaarten uitdelen, dat sowieso. Waar ik moeite mee heb, is dat hij nogal arrogant overkomt. Voor spelers is hij onbenaderbaar. Met andere scheidsrechters kun je nog af en toe een gesprekje voeren als er iets gebeurt op het veld. Maar hij is niet het type dat luistert. En dat is irritant. Maar je weet wat je krijgt als hij komt fluiten: als speler heb je je maar aan hem aan te passen. Hoe moeilijk dat soms ook is."

Fortuna bloeit op onder Julio Velázquez

Sinds de entree van de nieuwe trainer Julio Velázquez pakt Fortuna punten. De club uit Limburg staat op de tiende plek en speelt volgende week een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Tussendoor wacht nog een bekerduel met NEC Nijmgen. "Een belangrijk verschil maakt hij op het trainingsveld. Ik zweer bij de opvatting dat je moet trainen zoals je speelt. Voor de komst van deze coach hadden onze trainingen een lage intensiteit. Nu is dat volledig tegenovergesteld", vertelde Cox over zijn nieuwe trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen