Slot voerde 'moeilijk gesprek' met Kökcü over omstreden keuze

16 oktober 2022, 18:12

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft voorafgaand aan het duel tegen AZ tekst en uitleg gegeven over de keuze van Orkun Kökcü om geen regenboodband te dragen. De Turkse middenvelder voelde zich daar wegens religieuze overwegingen niet comfortabel bij, waar Slot een 'moeilijk gesprek' over voerde met zijn aanvoerder.

Tegenover de oefenmeester van de Rotterdammers gaf de Turks international begin deze week al aan niet mee te willen doen aan de actie die de Nationale Coming Out Dag moet ondersteunen. De trainer van Feyenoord ging vervolgens met de middenvelder in gesprek, waaruit al snel bleek dat Slot hem niet van gedachten zou kunnen veranderen.

"Als iemand zo sterk is in zijn geloofsovertuiging kun je argumenten inbrengen, maar dan is het niet een gesprek dat heel lang duurt", geeft de coach van de Rotterdammers aan tegenover ESPN. "Voor hem duidelijk hoe hij ermee wil omgaan. Hij heeft meerdere keren gezegd dat hij respect heeft voor iedereen in de lhbti+-samenleving, maar dat hij het met zijn geloof niet kan uitdragen."

Lees ook: Kökcü weigert regenboogband: 'Ik snap het belang van de actie'

Daarom nam Gernot Trauner zondag eenmalig de aanvoerdersband over van Kökcü, wat een beslissing was van Feyenoord zelf: "Als club willen we het ook wel uitdragen en daarom hebben we Gernot Trauner deze wedstrijd aanvoerder gemaakt. Je ziet dat ik de boodschap wel uitdraag met mijn regenboogspeldje, maar ik heb een ander geloof", besluit de 44-jarige oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen