Ook Excelsior-aanvoerder El Yaakoubi draagt regenboogband niet

16 oktober 2022, 23:19

Orkun Kökcü ging zondag heel Nederland door nadat het nieuws naar buiten kwam dat hij de aanvoerdersband in regenboogkleur niet wenste te dragen. Feyenoord koos ervoor om Gernot Trauner de band te geven, maar bij Excelsior gebeurde iets anders. Captain Redouan El Yaakoubi droeg een neutrale band, met alleen driemaal het woord respect.

Dat was best opmerkelijk omdat El Yaakoubi vorig seizoen wel de regenboogband gewoon om zijn arm had. De verdediger gaf tegenover ESPN tekst en uitleg over zijn actie, waarmee hij wilde laten zien dat hij het breder wil trekken dan lhbtiq+-gemeenschap alleen. Daar kwam zijn enigszins opmerkelijk uitleg uiteindelijk op neer, al kon hij de schijn niet weghalen dat hij dezelfde keuze heeft gemaakt als Kökcü om de band niet te dragen.

"Ik wil vooropstellen dat ik het belangrijk vind dat iedereen zichzelf kan zijn. Daar sta ik ook voor. En ik vind respect belangrijk voor iedereen. Ook voor de mensen die er net iets anders tegenaan kijken. We moeten respect hebben voor elkaars normen en waarden", sprak El Yaakoubi, die al de hele week had nagedacht over wat hij wilde met deze actie. Zijn besluit staat naar eigen zeggen dus los van de beslissing van Kökcü.

Lees ookKökcü weigert regenboogband: 'Ik snap het belang van de actie'

"Ik ondersteun de actie", benadrukte El Yaakoubi. "Maar dan wel op een andere manier, mijn manier." Naar eigen zeggen is hij ditmaal op zijn strepen gaan staan en maakte hij daarom een andere afweging dan vorig seizoen, toen hij wel de band droeg namens Excelsior. "Ik hoop dat mijn omgeving mijn respecteert." Op de vraag waarom hij de band niet wilde dragen, terwijl hij de actie wel ondersteunt, kwam geen duidelijk antwoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idee: ophouden met statements maken met aanvoerdersbanden of wat dan ook. Ik ben zelf van mening dat politieke of sociale vraagstukken niet thuishoren op een voetbalveld. Net zoals ik vind dat religieuze uitingen op je werk (hoofddoeken, kruisjes, weet ik wat) daar niet thuishoren. Godsdienst doe je maar thuis.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen