Driessen laat niets heel van Feyenoord en Kökcü: 'Hypocriet'

17 oktober 2022, 08:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Valentijn Driessen heeft in een felle column keihard uitgehaald naar het besluit van Orkun Kökcü om de regenboogband dit weekend te weigeren. De aanvoerder van Feyenoord stond de band af aan Gernot Trauner vanwege geloofsovertuigingen. Driessen vindt het onbegrijpelijk.

Driessen is van mening dat Kökcü de band had moeten dragen. 'Het doorgeven van de regenboogband aan Gernot Trauner was een gemiste kans van de Turk. Juist hij zou met zijn voorbeeldfunctie een statement hebben kunnen maken tegen de onverdraagzaamheid van veel van z'n geloofsgenoten binnen de islam ten opzichte van de lhbtiq+-gemeenschap', schrijft hij in zijn column bij De Telegraaf.

Ook de directie van Feyenoord, die Kökcü steunde, kreeg ervan langs. 'In deze is de Feyenoord-leiding niet serieus te nemen. Evenals Kökcü heeft hij lak aan de actie en het achterliggende probleem. De verklaring eerder van de directie dat zij het geweld tegen de Roze Kameraden veroordeelde, is ook een wassen neus.'

'Met het oog op respect durfde Kökcü zelfs respect te vragen voor zijn eigen religieuze overwegingen. Nogal dubbel en zelfs hypocriet. Zeggen respect te hebben voor homoseksuelen, maar tevens een geloof uitdragen waar juist het respect voor mensen met een andere seksuele voorkeur ontbreekt en waar ze deze groep het liefst uitsluiten. En dan voor de aftrap opzichtig bidden voor dit onverdraagzame, vrijheidsbeperkende geloof.'

Lees ook: Steun voor Feyenoord-aanvoerder Kökcü over regenboogband

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HilbrandterHaar17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus Driessen mag wel een mening hebben en Kőcū niet . Wie is er dan Hypocriet !!

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Godsdienst moet echt geweerd worden op werkplekken (dat is een voetbalclub óók). En zeker ook in overheidsfuncties zoals rechtbanken, politie, raadsleden, noem maar op. Ophouden met die flauwekul. Het veroorzaakt alleen maar gedoe waar eigenlijk niemand zin in heeft. Godsdienst moet je thuis maar doen. En laten we in vredesnaam eens ophouden met allemaal die onnozele statements maken zeg. Wat een onzin. Laat mensen leven zoals ze zelf willen.

Moederkoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe wil je godsdienst weren op een werkplek? Hij draagt toch niks uit? Maar je wil mensen laten leven zoals ze willen, tenzij jij je er aan stoort uiteraard, dan moet het verboden worden op het werk... Er wordt een niet-voetbalgerelateerd statement gemaakt, waar hij zich persoonlijk niet achter schaart. Dit heeft toch niks met zijn werk te maken? Ik kan geen kilometer lopen in de stad of tv kijken, zonder een regenboog tegen te komen, het is wel mooi geweest zo, zo verschrikkelijk heeft het alfabetvolk het niet hoor. Het is allemaal zo geforceerd en onder dwang moet je deugen, anders staat het pek en veren klaar voor je.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Godsdienst kun je heel makkelijk weren op een werkplek: meteen bij de solliciatie melden dat er geen hoofddoekjes zijn toegestaan, geen kruisjes, geen bindi's, niks. Heb je daar geen zin in, dan ga je maar ergens anders solliciteren. Er wordt een niet-voetbalgerelateerd statement gemaakt op een voetbalveld. Dat vind ik al onzin. Een voetbalclub en voetballers moeten zich met voetbal bezighouden. Dat hij daar niet achter staat is prima, maar hij is WEL op zijn werk. Op je werk hoor je, onder werktijd, te doen wat je werkgever zegt. Best mogelijke oplossing voor al dit gedoe over een statement: stoppen met statements maken en stoppen met religie overal maar toe te staan.

elgenio
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valentijntje moet zijn grote bek houden want hij heeft hier niets mee te maken. Dat hij konstant onzin uitkraamt is 1 ding marr dit is ietsanders.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig is het Valentijntje maar

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als aanvoerder van Feyenoord hoef je niet achter alles te staan. Snap Kokcu wel en daar moet je respect voor hebben.

carlosdasilva
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vind dat je zelf mag bepalen wat je doet is geen verplichting maar schijnt dat je nu ook daar je eigen mening niet in mag hebben je moet doen wat andere doen??waarom dacht dat je juist elke mening mag hebben in dit land of is het dat je de mening van andere moet volgen omdat het nu eenmaal zo is raar hoor

Peer64
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik heb een hekel aan die lul van de krant voor liegend Nederland. Maar je bent een leider en niet alleen als het jezelf het best uitkomt. Je speelt bij een vooraanstaande NL club en dan moet je je verantwoordelijkheid nemen. En niet bang zijn opdat je leiders uit Turkije ervan vinden. Dan moet je daar gaan spelen! Het wordt tijd dat ook Nederlanders met een Turks paspoort verplicht gaan integreren. Deze uitzondering was ooit bedoeld opdat ze mogelijk bij de EU zouden komen. Nu wordt steeds duidelijker dat dat niet gaat gebeuren en de problemen daar naar hier naar toekomen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen