WK-update: Milan-keeper ontbreekt, sprankje hoop voor Araujo

21 oktober 2022, 17:13

Een maand voor de start van het WK in Qatar zijn verschillende spelers nog bezig met een race tegen de klok om tijdig fit te geraken. Anderen, zoals N'Golo Kanté (Chelsea), Diogo Jota en Arthur Melo (beiden Liverpool) kregen reeds een bittere pil te slikken en zullen op zeker ontbreken tijdens de eindronde. Vandaag werd meer bekend over de kansen van Mike Maignan, Gareth Bale en Ronald Araujo om het WK te gaan halen. 

Milan-keeper ontbreekt 

Mike Maignan, keeper van AC Milan, moet het WK in Qatar aan zich voorbij laten gaan. Dat heeft Stefano Pioli, de trainer van zijn club, vandaag laten weten. Maignan was kandidaat om als reservedoelman achter de nog altijd onbetwiste nummer één Hugo Lloris mee te reizen naar de eindronde, maar is wegens kuitproblemen vermoedelijk niet voor januari inzetbaar. "We leven erg met hem mee", zegt Pioli tegen het Italiaanse Monza, "vooral omdat hij zo hard geprobeerd heeft om terug te komen."

WK Bale niet in gevaar

Wales plaatste zich voor het eerst sinds 1958 voor het Wereldkampioenschap, en dus zou Gareth Bale in tegenstelling tot bijvoorbeeld zijn landgenoot Ryan Giggs een mondiale eindronde op zijn cv kunnen zetten. Bale ontbrak echter wegens een beenblessure bij zijn club LA Galaxy. Sky Sports News weet echter te melden dat zijn deelname aan het toernooi in Qatar niet in het geding is. De oud-speler van Real Madrid en Tottenham Hotspur zou deels uit voorzorg aan de kant zijn gehouden. 

Araujo bij voorselectie

FC Barcelona-verdediger Ronald Araujo leek het toernooi zeker niet te gaan halen nadat hij tijdens de afgelopen interlandperiode geblesseerd raakte. Toch maakt hij deel uit van de Uruguayaanse voorselectie, die bestaat uit liefst 55(!) spelers. Mundo Deportivo weet te melden dat de verdediger voor ligt op het vooraf berekende schema. Dat ging uit van drie maanden revalidatie na de operatie die Araujo eind september onderging. Toch is zijn meespelen twijfelachtig volgens de Spaanse krant, want 'Er zijn legio voorbeelden van spelers die te snel terugkeerden van een blessure en vervolgens opnieuw in de lappenmand belandden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen