Heracles verstevigt koppositie dankzij scorende verdedigers

21 oktober 2022, 22:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de Keuken Kampioen Divisie was koploper Heracles Almelo vrijdagavond in eigen huis met duidelijke cijfers de nummer drie van de ranglijst FC Eindhoven de baas: 3-0. Bij rust leidden de Almeloërs al met 2-0 door treffers van Justin Hoogma en Mateo Les. In het tweede bedrijf kopte Marco Rente de ploeg van John Lammers helemaal in veilige haven, waardoor alle drie de verdedigers van de ploeg op het scorebord wisten te komen. Heracles weet zich in ieder geval nog een speelronde verzekerd  van de koppositie. Het gat met naaste belager PEC Zwolle loopt uit tot vijf punten, maar de Zwollenaren komen maandag nog in actie tegen Jong FC Utrecht.

Willem II speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Almere City FC. De Tilburgers kwamen in de eerste helft op achterstand door een benutte strafschop van Jeredy Hilterman. Hij mocht van elf meter aanleggen na een overtreding van Willem II-doelman Kostas Lamprou. De eerste helft eindigde tumultueus, toen scheidsrechter Laurens Gerrits het duel na één van de vijf toegekende minuten blessuretijd staakte omdat WIllem II-supporters met bier gooiden. Na een kwartier rust werden de overige vier minuten uitgespeeld, waarna de teams direct van kant wisselden en doorspeelden. In het tweede bedrijf kwam de thuisclub via Jeremy Bokila nog wel langszij, maar daar bleef het bij. Door de puntendeling staat Willem II vooralsnog vijfde. De ALmeerders staan met twee punten minder op plaats acht.

Het ADO Den Haag van Dirk Kuijt heeft in een aantrekkelijk duel met 2-2 gelijkgespeeld tegen De Graafschap. In Den Haag troffen de vooralsnog teleurstellende teams elkaar als de nummers dertien en zeventien van de ranglijst. ADO kwam via Jordy Wehrmann op voorsprong, maar zag Basar Önal De Graafschap even later op gelijke hoogte zetten. In de tweede helft verzorgde Önal ook de tweede treffer van de Superboeren, maar nu was het de residentieclub die snel terugkwam. Silvinho Esajas redde een punt voor zijn club, die in de slotfase Mario Bilate nog kwijtraakten toen die een directe rode kaart kreeg na een stevige overtreding op Jesse Schuurman. Door het gelijkspel stijgt ADO vanavond een plaatsje naar de twaalfde stek, terwijl De Graafschap nu achttiende staat.