Ribéry wil trainer worden: "Hou ervan op het veld te staan"

22 oktober 2022, 13:21

Gisteren maakte Franck Ribéry bekend dat hij zijn loopbaan als speler beëindigt. In gesprek met La Gazzetta dello Sport blikt hij terug op die lastige beslissing en ook op zijn carrière die hem via Olympique Marseille, Bayern München en Fiorentina uiteindelijk bij zijn laatste club Salernitana bracht. Tevens kijkt Ribéry vooruit naar zijn toekomst. 

"Ik heb de afgelopen week steeds meer over dit moment na kunnen denken, maar de waarheid is dat ik er uiteindelijk niet goed op voorbereid was. Drie maanden geleden voelde ik mij nog goed", zegt de Fransman. Hij had goede hoop na een operatie aan zijn knie hem terug op het veld zou kunnen helpen, maar dat viel hem tegen: "Uiteindelijk moet ik wel onder het mes, maar dan om een normaal leven te kunnen hebben."

Terugkijkend op zijn loopbaan weet Ribéry direct wie de beste speler is met wie hij samen mocht spelen: "Zinedine Zidane", klinkt het beslist. "Ik heb het geluk gehad het WK van 2006 met hem te mogen spelen. Het was voor mij de eerste keer bij het nationale team. Hoewel we de finale van Italië verloren, blijft dat een onvergetelijke ervaring."

Toekomstig trainer

Bang voor een zwart gat is Ribéry niet. Hij kreeg van zijn laatste club het aanbod in een rol naar keuze verbonden te blijven, en besloot onderdeel uit te willen maken van de trainersstaf van Salernitana. "Ik ben daar heel blij mee. Ik zou graag hoofdtrainer worden, hou ervan op het veld te staan en dichtbij het team te zijn", zegt Ribéry. Hij is blij dat hij in Salerno kan blijven: "Voetbal wordt hier beleefd op de manier waar ik van houd, met passie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen