Kökçü reageert op ophef na weigeren OneLove-aanvoerdersband

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 oktober 2022 – Orkun Kökçü is al de hele week onderwerp van gesprek. De middenvelder van Feyenoord weigerde vorige week de OneLove-aanvoerdersband te dragen tijdens het uitduel met AZ. Kökçü heeft zojuist bij ESPN gereageerd op de commotie die vervolgens is ontstaan.

Kökçü reageert op ophef na weigeren OneLove-aanvoerdersband

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In het afgelopen weekend werd er op de Nederlandse voetbalvelden actie gevoerd voor meer acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. De aanvoerders van de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioendivisie droegen een aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog, de coaches een speld op hun borst in dezelfde kleuren. Maar Kökçü weigerde de OneLove-band om zijn arm te dragen. En die beslissing leidde nogal tot wat commotie. "Gewoon puur mijn geloof", reageerde Kökçü zaterdagavond na afloop van de ontmoeting tussen Feyenoord en RKC Waalwijk op de vraag waarom hij de band niet wilde dragen.

"Ik wilde dicht bij mezelf en mijn geloof blijven. Je moet iedereen gewoon respecteren, dat heb ik ook geprobeerd uit te leggen in mijn statement. Maar ik wil daar gewoon geen uithangbord voor zijn. Iedereen mag doen waar hij zich prettig bij voelt, dat heb ik ook al in mijn statement aangegeven. Maar zoals ik net al zei, ik wil daar geen uithangbord voor zijn. Dat is het enige, voor de rest moet iedereen gewoon doen wat hij wil. Iedereen moet respect hebben voor elkaar, maar ik vind mezelf niet de aangewezen persoon om dat te supporten. Er zijn genoeg anderen die dat ook kunnen doen."

Schaamte
De aanvoerdersband ging vorige week nog om de arm van Gernot Trauner. In de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard droeg Kökçü die 'gewoon' weer. De middenvelder gaf aan dat hij daar geen moment over heeft getwijfeld. Aanvoerder Kökçü kon echter niet voorkomen dat Feyenoord twee dure punten liet liggen. Hij noemt het optreden van zijn ploeg in de tweede helft 'een wereld van verschil' ten opzichte van het eerste bedrijf. "Ik schaam me wel een beetje. We waren heel statisch, speelden zonder ideeën en waren niet scherp in de duels. Als je bovenin mee wil doen, mogen zulke dingen niet gebeuren."

Lees ook: Slot handhaaft aanvoerdersband Kökcü: "Zo sterk in zijn geloof"

In de aanloop naar het thuisduel met Fortuna Sittard kreeg Feyenoord-trainer Arne Slot de vraag of hij al heeft gedacht aan het 'winterkampioenschap'. Van alle titelkandidaten hebben de Rotterdammers op papier het makkelijkste programma, al wilde Slot daar helemaal niks van weten. "De trainer had ons nog gewaarschuwd dat het lastige wedstrijden zouden worden, maar als je dan zien hoe we beginnen… Dan denk ik niet dat het tot ons is doorgedrongen", aldus Kökçü.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Feyenoord

  gerelateerd