Van der Sar niet naar Manchester United: "Ben nog niet klaar bij Ajax"

23 oktober 2022, 14:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-directeur Edwin van der Sar werd deze week concreet gelinkt aan de stap naar Manchester United. Hoewel hij eerder al een keer benaderd werd voor de functie van Director of Football en die toen weigerde, is er ook ditmaal volgens de goalie geen sprake van een overstap. "Ik ben hier bij Ajax nog niet klaar", verzekerde de voormalig sluitpost.

In gesprek met The Times gaat hij desgevraagd in op de geruchten rondom zijn persoon. "Het is nooit zo dichtbij geweest als is geschreven", zei Van der Sar over de geruchten rondom hem. "Ik heb een goede band met het bestuur van Manchester United en ik heb daar zes fantastische jaren gehad. Maar op dit moment ben ik nog niet klaar met mijn werk bij Ajax."

Daarmee maakt Van der Sar een andere keuze dan Erik ten Hag, die deze zomer wél van Amsterdam naar Manchester verkaste. "Natuurlijk hebben we geprobeerd om hem over te halen om te blijven, maar Erik ten Hag is iemand die weet wat hij wil. Dit was de grote uitdaging die hij graag wilde aangaan", aldus de oud-keeper, die lovend is over de coach. "Hij is meedogenloos. Hij wil zoveel mogelijk bereiken in zijn loopbaan."

Lees ook'Man. United wil Van der Sar van Ajax

Dat Antony ook net als Ten Hag en Lisandro Martinez naar The Red Devils overstapte, deed pijn bij Van der Sar. "Dat was een economische beslissing, maar wel een hele moeilijke. We wisten dat er interesse was, maar het was moeilijk om nog een geschikte vervanger te vinden. Ik denk niet dat het goed was hoe Antony ermee omging, maar het is belangrijk dat alle spelers die Ajax verlaten succes hebben, want dat straalt ook af op ons."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen