Dramatische topper voor De Roon: verlies en blessure richting WK

23 oktober 2022, 20:02

Marten de Roon is zondagavond geblesseerd uitgevallen tijdens de Italiaanse topper tussen Atalanta en SS Lazio. De middenvelder ging er een kwartier voor tijd bij zitten en greep naar zijn hamstring. Kort na de wedstrijd is er nog veel onduidelijk, maar met nog minder dan een maand tot de start van het WK zal de vrees bij De Roon zelf groot zijn.

Sinds Louis van Gaal zijn derde termijn als bondscoach begon, leek er voor De Roon weinig plek te zijn. Tijdens de afgelopen twee interlands deed hij echter weer een beroep op de verdedigende middenvelder, die anderhalve wedstrijd op het veld stond. Zijn kansen op een plek in de WK-selectie leken daarmee weer toegenomen en het was dan ook geen verrassing dat hij vrijdag deel uitmaakte van de voorselectie. Wat zijn blessure voor gevolgen zal hebben voor zijn WK-kansen, zal nog moeten blijken.

Atalanta - SS Lazio 0-2

Ook voor De Roons ploeggenoten liep de wedstrijd tegen Lazio niet goed af. Op het moment dat de Nederlander het veld verliet, stond de eindstand van 0-2 al op het scorebord. Via Mattia Zaccagni kwamen de bezoekers al na tien minuten op een 0-1 voorsprong. Deze werd zeven minuten na rust verdubbeld dankzij een geweldige actie en goal van Felipe Anderson. Bovendien maakte Atalanta de wedstrijd niet met elf man af. Luis Muriel kreeg in de negentigste minuut zijn tweede gele kaart, nadat hij eerder al werd bestraft voor een zeer opzichte schwalbe.

De ploeg van De Roon, Teun Koopmeiners en Hans Hateboer - die alle drie aan de aftrap stonden - had Lazio bij een overwinning van zich af kunnen schudden. In plaats daarvan raakte het plek drie kwijt aan de Romeinen, die net als Atalanta 24 punten hebben, maar een beter doelsaldo. AC Milan is de nummer twee met 26 punten. Op dat aantal staat ook koploper Napoli, maar die ploeg komt later vanavond nog in actie tegen nummer vijf AS Roma.