Steijn legt discussie met arbitrage uit: "Daarom is hij maar vierde official"

23 oktober 2022, 21:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Maurice Steijn leed met zijn Sparta een dit seizoen zeldzame nederlaag op bezoek bij FC Utrecht (3-1). Na afloop wees de trainer op de fouten van zijn ploeg, maar ook de arbitrage moest eraan geloven. Steijn raakte even in discussie met scheidsrechter Bas Nijhuis, maar richtte zijn frustratie vooral op de vierde official. 

Voor de camera van ESPN legde Steijn uit dat hij de vierde man enkel een vraag wilde stellen. "Volgens mij is er een regel dat de keeper de bal maar zes seconden in z'n handen mag hebben. Deze keeper deed het twintig seconden. Ik wilde alleen vragen of die regel er nog is, want anders kunnen we 'm uit het boek schrappen. Volgens mij zijn zij er om de regels te volgen. Dat werd een woordwisseling en hij vond het nodig dat Bas mij een gele kaart gaf. Dat heb ik geaccepteerd en weer verder."

Toch ging Steijn wel degelijk eerst nog even in discussie. "Omdat ik vind dat hij mij op een normale manier antwoord moet geven en me niet als een snottebel terug moet sturen naar m'n vak. Ik vraag gewoon heel netjes of die regel er nog is. Dan krijg ik geen antwoord en word ik teruggestuurd. Volgens mij kan je beter gewoon antwoorden als vierde official, maar misschien is hij daarom ook maar vierde official", sneerde hij. "Hard feelings? Tegen Bas niet, wel tegen de vierde official?"

Geen overtuiging

Steijn was na de 3-1 nederlaag ook kritisch op zijn eigen ploeg. Hij vertelde hoe er juist nog op gehamerd werd dat FC Utrecht de bal graag in de zestien pompt. "Als je dan ziet hoe we binnen vier minuten een goal tegen krijgen... We staan slap te dekken aan de zijkant en slap te dekken in het centrum. Daarna hebben we ons redelijk hersteld, maar na rust sta je binnen een minuut weer achter door een misverstand tussen de keeper en Bart Vriends. Dan ben je niet scherp. We hebben wel laten zien dat we ons voetballend kunnen meten met Utrecht, maar ik miste de echte overtuiging in het afwerken en het verdedigen."

Lees ook: Effectief Utrecht laat De Galgenwaard eindelijk weer eens juichen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen