Mourinho ergert zich aan oud-PSV'er; opvallende uitspraak Martínez

24 oktober 2022, 19:45

AS Roma verloor zondagavond door een late goal met 0-1 van Napoli. Hoewel Victor Osimhen de enige treffer van de avond voor zijn rekening nam, ging het na afloop over een andere aanvaller van Napoli. José Mourinho was immers niet te spreken over Hirving Lozano.

Lozano maakte in de zomer van 2019 de overstap van PSV naar Napoli. De Italianen telden ruim veertig miljoen euro voor hem neer, waarmee hij nog altijd de duurste uitgaande transfer is in de geschiedenis van de Eindhovenaren. Dit seizoen kwam Lozano vooralsnog dertien keer in actie. Hij was driemaal trefzeker, waaronder één keer tegen Ajax in de Champions League. In Rome werd Lozano na 75 minuten naar de kant gehaald. Mourinho had liever gezien dat de Mexicaan veel eerder van het veld was verdwenen.

"Hoe heet die jongen die altijd valt? We hadden Leonardo Spinazzola op die vent gezet, die jongen die altijd maar duikt. Hij gooit zich de hele tijd naar de grond. Lozano, dat was zijn naam inderdaad", werd de hoofdtrainer van AS Roma geciteerd door De Telegraaf. Mourinho was sowieso ouderwets op dreef. Ook de scheidsrechter van dienst moest het ontgelden bij de Portugees. "Ik heb een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn spelers hebben alles gedaan wat ze konden om een nederlaag te voorkomen, dus hen omhels ik nu. Maar er waren momenten dat ik beslissingen in de wedstrijd niet kon volgen."

Door de nederlaag zag AS Roma de achterstand op koploper Napoli oplopen tot zeven punten. Napoli is na elf wedstrijden nog altijd ongeslagen in de Serie A. Het heeft drie punten meer dan nummer twee en regerend landskampioen AC Milan. AS Roma is de huidige nummer vijf.

Lees ook: Rick Karsdorp kreeg géén rood na aanvaring met scheidsrechter

Internazionale

Twee plaatsen onder AS Roma staat Internazionale. De ploeg van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries boekte afgelopen zaterdag weliswaar een spectaculaire 3-4 overwinning op Fiorentina, maar aanvaller Lautaro Martínez gelooft desondanks niet meer in het kampioenschap. "We hebben al te veel punten laten liggen om mee te doen in de titelrace. We kunnen alleen nog maar denken aan hoe we ons kunnen herstellen", zei de aanvaller tegen RAI Sport. Internazionale heeft momenteel acht punten minder dan Napoli. Er zijn echter nog 27 speelronden te gaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen