Marokko
0 – 0
Spanje

Guardiola 'flirt' openlijk met tegenstander: "Hij heeft het totaalpakket"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 oktober 2022 – Borussia Dortmund-Manchester City is het mooiste affiche wat dinsdagavond op het programma staat in de Champions League. Manchester City heeft zich weliswaar al geplaatst voor de laatste zestien, maar Borussia Dortmund nog niet. Bij de Duitsers zullen de ogen vooral gericht zijn op Jude Bellingham. Pep Guardiola is diep onder de indruk van de middenvelder.

Guardiola 'flirt' openlijk met tegenstander: "Hij heeft het totaalpakket"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bellingham maakte in de zomer van 2020 de overstap van Birmingham naar Borussia Dortmund. De Duitsers telden een slordige 25 miljoen euro neer voor zijn komst. Daar zullen zij geen moment spijt van hebben gehad. Bellingham droeg vooralsnog al 107 keer het shirt van Borussia Dortmund. Hij scoorde achttien keer en verzorgde twintig assists. Dit seizoen was hij in zeventien wedstrijden in alle competities al acht keer trefzeker. Afgelopen zaterdag maakte hij er nog twee tegen VfB Stuttgart.

Daarmee bezorgde Bellingham zijn ploeg hoogstpersoonlijk een 2-0 overwinning. Borussia Dortmund en de Engels international beleefden dus een prima generale voor het treffen met Manchester City. De goede prestaties van Bellingham zijn Guardiola niet onopgemerkt gebleven. "Het is niet alleen kwaliteit… Hij heeft een speciale mentaliteit. Hij is nu al een van de aanvoerders. Op je negentiende is dat best indrukwekkend", zei de oefenmeester van Manchester City daags voor het treffen in de Champions League.

Bellingham gold tot vorige week als één van de grootste kanshebbers op de Kopa Trophy, de prijs voor de beste voetballer onder de 21 jaar in het afgelopen seizoen. Maar die ging uiteindelijk naar Pablo Gavi van FC Barcelona. Mocht Bellingham de lijn van de eerste maanden van dit seizoen doortrekken en zo makkelijk blijven scoren, gaat hij er volgend jaar ongetwijfeld wel met die award vandoor. "Maar het zijn niet alleen de doelpunten, het hele pakket is top. Hij speelt op zijn negentiende al voor Engeland. We kennen de kwaliteit die hij heeft", aldus Guardiola.

Toptransfer
De kans is groot dat Bellingham na afloop van dit seizoen een nieuwe toptransfer gaat maken. Hij heeft bij Borussia Dortmund weliswaar nog een contract tot medio 2025, maar zijn naam valt regelmatig bij 's werelds grootste clubs. Bellingham werd al gelinkt aan Liverpool en Real Madrid, terwijl Erling Haaland hem graag naar Manchester City ziet komen. Geïnteresseerden zullen wel diep in de buidel moeten tasten: Dortmund verlangt naar verluidt 105 miljoen euro voor de middenvelder.

Lees ook: 'Haaland probeert Borussia Dortmund-vriend naar City te lokken'

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd