'Luis Enrique zet deur naar Qatar op een kier voor Sergio Ramos'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 oktober 2022 – Sergio Ramos (36) maakt deel uit van de lijst met maximaal 55 namen die de Spaanse bondscoach Luis Enrique vorige week vrijdag bij de FIFA heeft ingediend. Voor zijn definitieve WK-selectie, die over twee weken bekend moet zijn, mag de keuzeheer enkel spelers uit de voorlopige lijst kiezen. Daarop heeft hij dus een plekje ingeruimd voor de ervaren verdediger, voor wie zo een opvallende terugkeer in de nationale ploeg lonkt.

'Luis Enrique zet deur naar Qatar op een kier voor Sergio Ramos'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

En dat is opvallend, want de recordinternational kwam in maart 2021 voor het laatst in actie voor La Furia Roja. Destijds mocht hij vier minuten voor tijd invallen voor Eric Garcia in het WK-kwalificatieduel met Kosovo (3-1 winst). Sindsdien stapte de 36-jarige verdediger over van Real Madrid naar Paris Saint-Germain, waar zijn debuutseizoen echter door langdurig blessureleed in het water viel.

Dit seizoen is de Spaanse recordinternational echter een vaste waarde in de Parijse defensie. Hoewel hij de laatste twee competitieduels met Olympique Marseille en AC Ajaccio nog wegens een schorsing aan zich voorbij moest laten gaan, speelde hij deze week nog de volle 90 minuten tijdens de 7-2 overwinning op Maccabi Haifa in de Champions League.

Elfde eindtoernooi
Mocht Ramos op 11 november bij de definitieve selectie van 26 man zitten, dan mag hij zich gaan opmaken voor zijn elfde(!) eindtoernooi met Spanje. Hij debuteerde in 2005 in een oefenduel met China voor de Spaanse nationale ploeg, en speelde tot op heden liefst 180 interlands. Tijdens de gewonnen WK-finale van 2010, toen Spanje Nederland na verlenging versloeg, speelde Ramos de hele wedstrijd. Ook in de EK-finales van 2008 en 2012, die Spanje ook wist te winnen, ontbrak hij geen minuut. Het EK van 2021 moest Ramos wegens blessureleed aan zich voorbij laten gaan. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd