Statistieken onderstrepen indrukwekkend optreden Xavi Simons

27 oktober 2022, 21:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi Simons gaf tegen Arsenal zijn visitekaartje af aan bondscoach Louis van Gaal. De negentienjarige creatieveling was een van de uitblinkers aan de zijde van PSV. Dat blijkt ook uit de statistieken.

Squawka heeft enkele statistieken op een rij gezet. Zo had Simons een succespercentage van honderd procent in zijn dribbels en tackles, ging hij dertien keer een duel aan (het hoogste aantal van alle spelers), gaf hij tien passes naar het laatste derde deel van het veld, veroverde hij zes keer de bal en creëerde hij twee kansen.

Simons kwam niet tot scoren tegen Arsenal en gaf evenmin een assist, maar leek PSV in de eerste helft nog wel op voorsprong te zetten. Het doelpunt van de seizoensrevelatie werd echter afgekeurd na ingrijpen van de VAR. Voorafgaand aan de treffer bleek Anwar El Ghazi namelijk buitenspel te hebben gestaan.

Cijfers Gakpo

Niet alleen Simons, ook Cody Gakpo drukte zijn stempel tegen Arsenal. Dat deed hij door bij de 2-0 van Luuk de Jong een assist te verzorgen, maar ook door drie kansen te creëren (het hoogste aantal van alle PSV'ers). Over het hele seizoen is hij nu bij 23 doelpunten betrokken geweest. Allen Erling Haaland (25) kan van de zeven beste Europese competities betere cijfers overleggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik moet braken van Xavi Simons. En wat voor de rest iedereen daarvan vindt zal me worst wezen.

Harry33
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Simons wil zeker weg bij Psv, dat hij steeds met het bel me signaal loopt te pronken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen