Ten Hag neemt het op voor bekritiseerd Manchester United-tweetal

31 oktober 2022, 10:28   Bijgewerkt: 31 oktober 2022, 10:43

Manchester United voegde zondag een achtste wedstrijd toe aan de ongeslagen reeks in de Premier League en Europa League. De ploeg versloeg West Ham United met 1-0 dankzij een goal van Marcus Rashford. Na afloop was trainer Erik ten Hag lovend over twee van zijn spelers die het de afgelopen tijd zwaar te verduren hebben gehad.

Zo stond Harry Maguire zondag voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis bij United. De verdediger had al langere tijd te maken met forse kritiek, verloor zijn basisplaats onder Ten Hag en raakte vervolgens ook nog eens geblesseerd. Tegen United mocht hij dus echter weer plaatsnemen in het centrum naast Lisandro Martínez.

"Hij was geweldig in het verdedigen van de zestien", zei Ten Hag na afloop tegenover de BBC. "Hij is een geweldige speler en een erg goede verdediger. We hebben gezien hoe belangrijk hij is voor het team. Ik ben heel blij voor de ploeg, maar ook voor Harry Maguire, dat we met een clean sheet van het veld zijn gestapt."

David de Gea

Een van de uitblinkers bij United was doelman David de Gea. Hij reageerde daarmee uitstekend op een voor hem vervelende week, waarin duidelijk werd dat hij definitief niet met Spanje mee zal gaan naar het WK in Qatar. Dit omdat bondscoach Luis Enrique liever keepers meeneemt die beter zijn in het meevoetballen. Die kritiek op De Gea werd door Ten Hag echter verworpen.

"De eerste taak van een keeper is om zijn doel te verdedigen en te voorkomen dat je doelpunten tegen krijgt. Daarin is hij geweldig. Ook aan de bal vind ik dat hij kwaliteiten heeft. Op dat vlak wordt hij dit seizoen elke wedstrijd beter. Dat heeft niet alleen met de keeper zelf te maken, maar ook met de opties die de spelers voor hem hem geven."

Lees ook: Martínez blinkt uit: "Dit seizoen verreweg de beste bij United"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen