Denen steunen arbeidsmigranten in Qatar met bedrag per doelpunt

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

31 oktober 2022 – De Deense voetbalbond heeft zich van zijn beste kant laten zien met een speciale actie voor de arbeidsmigranten in Qatar. In heel november zal de bond voor elk doelpunt dat wordt gemaakt in de Deense prof- en amateurcompetities een bedrag doneren om de werkomstandigheden in het gastland van het WK te verbeteren.

Denen steunen arbeidsmigranten in Qatar met bedrag per doelpunt

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat kondigde de bond maandagmiddag aan. Per doelpunt gaat het om een bedrag van 10 Deense kroon, wat omgerekend neerkomt op 1,34 euro. De maand november leverde vorig jaar in het prof- en amateurvoetbal samen ruim 55.000 doelpunten op. Omgerekend zou de actie dus bijna 75.000 euro op kunnen leveren.

"We kijken uit naar het WK en het aanmoedigen van onze nationale ploeg, maar we zijn nog steeds sceptisch tegenover de mensenrechtenschendingen die sommige arbeidsmigranten hebben meegemaakt", lichtte de bond toe. "Daarom willen we dit namens het gehele Deense voetbal doen voor de arbeidsmigranten, zodat er in de toekomst onder betere voorwaarden en omstandigheden gewerkt kan worden."

Protestacties
Denemarken kwam eerder al met een andere protestactie richting het omstreden WK. Het land zal er namelijk spelen in shirts waarop de logo's van de voetbalbond en kledingsponsor Hummel vrijwel onzichtbaar zijn gemaakt, omdat zij niet met het toernooi geassocieerd willen worden.

Poulegenoot Australië liet eerder deze week ook van zich horen. In een video vroegen de internationals van het land aandacht voor de behandeling van gastarbeiders en de LGBTQ+-gemeenschap in Qatar.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd