Mazraoui speelt gefrustreerde wereldkampioen uit Bayern-basis

1 november 2022, 10:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noussair Mazraoui is bezig aan een sterke serie bij Bayern München. In de laatste twee duels van de Beierse grootmacht maakte hij een prima indruk op de rechtsback-positie. De van Ajax overgekomen Mazraoui zorgt daarmee voor frustratie bij zijn concurrent Benjamin Pavard.

Het Duitse Sky Sports meldt namelijk dat Pavard na de laatste competitiewedstrijd tegen 1.FSV Mainz (6-2 overwinning) zonder een woord met zijn teamgenoten te wisselen de kleedkamer verliet. Pavard kwam in dat duel slechts als invaller binnen de lijnen, en bovendien niet op zijn eigen positie aan de rechterkant, maar centraal achterin voor de geblesseerde Matthijs de Ligt. Het contract van Pavard loopt in 2024 af, en volgens Sky staat hij niet onwelwillend tegenover een vertrek uit München.

Het frustreert Pavard volgens Sky Sports bovendien dat hij een dag na het duel met de reserves van de Rekordmeister mee moest trainen. Hij zou ook na de training zijn weggebeend van het veld, 'tot zichtbare irritatie van de trainersstaf.' De afgelopen drie seizoenen was hij nog vrijwel verzekerd van een basisplaats, temeer omdat Joshua Kimmich van de positie rechts achterin naar het middenveld verhuisde. De 26-jarige Fransman werd in 2018 Wereldkampioen met zijn land, en maakte een jaar later de overstap van VfB Stuttgart naar Bayern.

Complimenten voor Mazraoui

Trainer Julian Nagelsmann had na de afgelopen wedstrijden mooie woorden over voor Mazraoui. "Nous was goed tegen Barcelona. Hij is heel kalm aan de bal tegen agressieve teams", analyseerde de 35-jarige trainer de kwaliteiten van de oud-Ajacied. "We wilden Benjamin bovendien als optie achter de hand houden voor het centrum, nu Lucas Hernández geblesseerd is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen