Frank de Boer leeft mee met Ten Hag: "Hoe frustrerend is dat?"

1 november 2022, 11:54

In een interview met Het Parool heeft Frank de Boer het onder meer gehad over de situatie van Erik ten Hag bij Manchester United. De Boer zag United tegen Tottenham Hotspur 'de beste wedstrijd sinds zijn aantreden' spelen, maar vond het typisch voor het trainersvak dat het daar weinig aandacht naar uit ging: "Maar dan gaat het na afloop alléén maar over Cristiano Ronaldo. Hoe frustrerend is dat?"

De Boer ziet zichzelf voorlopig niet als trainer terugkeren in de voetballerij: "Wat me het meest heeft tegengestaan was de negativiteit waarmee het vak is omgeven." Hij kende met vier landstitels bij Ajax een prima start van zijn loopbaan als trainer, maar werd daarna snel ontslagen bij zowel Inter als Crystal Palace. Als bondscoach van het Nederlands elftal wist hij niet te overtuigen op het EK, waarin Tsjechië in de achtste finale het eindstation bleek.

Nu hij als analist voor ViaPlay en de UEFA weer regelmatig in functie wedstrijden bezoekt, beleeft hij het voetbal op een veel prettigere manier: "Het is de relaxte kant van het voetbal, zeg maar, en ik houd feeling met het wereldje." Hoe anders was dat in zijn tijd als trainer: "Ik was vaak om vijf uur wakker en ging dan liggen woelen. Hoe ga ik dit aanpakken? Kort slapen, veel peinzen. Dat vreet aan een trainer. Ze zijn niet voor niks allemaal heel snel grijs."

WK en Champions League

De Boer kijkt vooruit naar het WK, waar Oranje onder leiding van zijn oud-trainer Louis van Gaal staat. "Hij is helemaal in control. Ik vind hem heel relaxed overkomen. Hij zit in een fase van zijn leven waarin hij uitstraalt dat hij alles in handen heeft en overal boven kan staan." Maar eerst zit hij dinsdagavond op de tribune in Glasgow, waar zijn oude clubs Rangers FC en Ajax het tegen elkaar opnemen. Hij kijkt met veel voldoening terug op zijn half jaar in Schotland: "Nederland is een voetbalgek land, maar de beleving in Schotland is maal drie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen