Guardiola voorzichtig met Haaland: "Zaterdag weer nodig"

1 november 2022, 14:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester City speelt woensdagavond in eigen huis de laatste groepswedstrijd in de Champions League. De ploeg van Pep Guardiola kan de eerste plaats in groep G al niet meer ontgaan. De oefenmeester doet tegen de Spanjaarden nog geen beroep op Erling Haaland.

De Noor begon stormachtig aan het seizoen, met onder meer zeventien treffers in elf Premier League-duels. In de Champions League was Haaland vijf keer trefzeker in de eerste drie duels. In de vorige speelronde was hij echter onzichtbaar op bezoek bij zijn vorige club Borussia Dortmund en bleef hij halverwege het duel in de kleedkamer achter. Dat was echter vooral omdat hij last van zijn voet had gekregen en bovendien grieperig was, legde Guardiola destijds uit.

Voorafgaand aan het duel van morgen gaf Guardiola aan dat hij geen risico met zijn sterspeler wil nemen. "Hij voelt zich beter dan zaterdag en zondag", vertelde de trainer tijdens de persconferentie, "maar hij is nog niet honderd procent. We willen geen risico met hem nemen, dat zou niet logisch zijn." De oefenmeester kijkt daarmee ook vooruit naar de volgende speelronde in de Premier League: "Hopelijk hebben we hem zaterdag tegen Fulham weer terug."

Te vroeg voor Phillips

Het duel met Sevilla komt ook te vroeg voor Kalvin Phillips. De middenvelder is bezig met een race tegen de klok om fit te geraken voor het WK in Qatar. "Hij traint weer gedeeltelijk met het team mee", zegt Guardiola over de speler die hij afgelopen zomer overnam van Leeds United. "Maar contact is nog uit den boze." De trainer beseft dat zijn speler niet veel tijd meer heeft om minuten te maken. "We weten hoe belangrijk het WK is, maar we kunnen nou eenmaal geen spelers gebruiken die er nog niet klaar voor zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen