Ron Jans kondigt afscheid aan: "In 2025 ben ik geen trainer meer"

1 november 2022, 16:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ron Jans denkt al hardop na over een leven buiten het voetbal. De 64-jarige oefenmeester maakt momenteel met FC Twente een goede fase door, maar merkt dat de voetbalwereld hem veel energie kost. Op het supportersplatform van de eredivisionist kondigt hij daarom aan wanneer het voor hem genoeg is geweest.

"Mijn hele leven en mijn tijd worden bepaald door voetbal, en daar zit niet veel vrije tijd in", begint Jans met zijn uitleg. "Zolang je gezond bent is het ook wel prettig dat je zelf je tijd kunt inrichten." Binnen twee jaar wil hij er dan ook een einde aan breiden, zo geeft hij aan. "In 2025 ben ik geen trainer meer", aldus Jans. 

Onder Jans maakt FC Twente tot dusver een uitstekend seizoen door. De Tukkers wisten vier van de laatste vijf duels in de Eredivisie te winnen en hebben momenteel 25 punten verzameld uit twaalf wedstrijden, waardoor Twente de vierde plaats bezet. Bovendien bedraagt de achterstand op koploper Ajax slechts drie punten.

Verlenging bij Twente nog onzeker

Veel supporters zouden vanwege de goede resultaten graag zien dat Jans verlengt, maar dat is nog geen zekerheid, zo stelt hij zelf. "Dat wordt bepaald door de club. Op dit moment wil ik daar geen beslissing over nemen, want je weet nooit wat er nog verandert in een seizoen. Ik vind ook gewoon dat de club moet bepalen. Als je zelf van tevoren al iets aangeeft, vind ik niet verstandig. Dan loop je voor de muziek uit en dat doe ik niet", is Jans helder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen