Real Madrid maakt gehakt van Celtic; ook Leipzig haalt uit

2 november 2022, 20:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid heeft zich probleemloos verzekerd van groepswinst in de Champions League. De Spaanse recordwinnaar van het miljardenbal had geen kind aan de Schotse kampioen Celtic en boekte een 5-1 overwinning. In het kielzog van Real Madrid bereikte ook RB Leipzig zonder moeite de volgende ronde.

Voor Real Madrid was het al snel duidelijk dat Celtic geen stunt zou bewerkstelligen in Santiago Bernabeu. De bal ging al na zes minuten op de stip, waardoor Luka Modric de score kon openen. Een kwartier later mocht ook Rodrygo aanleggen vanaf elf meter. De Braziliaan verdubbelde de score en gooide het duel daarmee al in het slot, ook al kreeg ook Celtic een kwartier later nog een strafschop. Josip Juranovic faalde echter.

Dat betekende direct de genadeklap voor de Schotten, die uiteindelijk vijf keer moesten vissen. Marco Asensio, Vinicius Junior en Federico Valverde brachten de teller op vijf. Laatstgenoemde scoorde op heerlijke wijze van afstand. Via een fraaie vrije trap van Jota deed Celtic in de slotfase nog iets terug, maar die goal was er alleen voor de statistieken. Real Madrid behield de voorsprong op Leipzig en ontloopt als groepswinnaar topclubs als Bayern München en Manchester City.

Leipzig

Shakhtar Donetsk had nog één kans om in de Champions League te blijven, maar de Oekraïners kregen een harde dreun. RB Leipzig boekte een klinkende 0-4 zege en verzekerde zich daarmee van plaats twee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen