Van der Vaart zou 'Malen in vorm' basisplaats geven bij Oranje

3 november 2022, 11:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart vindt dat Donyell Malen, mits in vorm, een potentiële basisspeler voor het Nederlands elftal op het WK in Qatar is. Het is voorlopig nog de vraag of de 23-jarige aanvaller überhaupt wordt opgenomen in de definitieve selectie van bondscoach Louis van Gaal.

Malen is een van de 39 spelers die deel uitmaakt van de voorselectie van Oranje. Hij heeft als nadeel ten opzichte van zijn concurrenten, mede door blessureleed, lang niet alles heeft gespeeld. Veelzeggend is dat hij woensdagavond tegen FC Kopenhagen (1-1) pas voor het eerst dit seizoen een volledige wedstrijd speelde. De teller voor hem staat in alle competities op slechts één doelpunt en twee assists.

Bij Ziggo Sport noemt Van der Vaart de voormalig aanvaller van PSV 'een heel goede speler'. "Maar het wordt voor hem ook tijd om regelmatig beslissend te zijn. Over zijn kwaliteiten: we weten wat hij kan. Maar in het Nederlands elftal hebben we natuurlijk best veel soortgelijke spelers: Memphis, Danjuma, Bergwijn, Lang... Hij is wel ideaal om achter de hand te hebben bij een tweespitsensysteem."

Presentator Wytse van der Goot wil weten of Van der Vaart Malen zou meenemen naar Qatar. "Als hij in vorm zou zijn, zou ik hem misschien nog wel opstellen, naast Memphis. Bergwijn heeft het heel goed gedaan bij het Nederlands elftal, dus hij gaat spelen dat is ook verdiend. Maar als Malen écht in vorm is, dan heeft hij iets wat die anderen niet hebben."

Lees ook: Lang worstelt richting WK: "Hij wil een vervelende gozer zijn"

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Doe mij maar gewoon een voorhoede met jongens die echt een goede vorm laten zien zoals Danjuma en Gakpo.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen