'Strategie' Memphis zorgt voor achterdocht bij Barcelona

3 november 2022, 15:53

De herstelperiode van Memphis Depay duurt langer dan verwacht. FC Barcelona vermoedt volgens Sport dat de 28-jarige aanvaller zijn rentree bewust uitstelt. Memphis zou met het oog op het WK in Qatar namelijk geen enkele risico willen nemen.

Memphis liep tijdens de afgelopen interlandperiode in september een hamstringblessure op en is sindsdien niet in actie gekomen. De verwachting was dat de Oranje-international na (ruim) een maand weer op het veld zou staan, maar afgelopen dinsdag tegen Viktoria Plzen (2-4 winst) ontbrak hij nog altijd in de wedstrijdselectie.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer Memphis wel weer in actie kan komen voor Barcelona. De tijd dringt, want de Catalanen spelen tot de winterstop nog maar twee wedstrijden: aankomende zaterdag tegen Almería en volgende week dinsdag tegen Osasuna.

Bij Barcelona zou men vermoeden dat Memphis zijn rentree bewust uitstelt om zo fit mogelijk aan het WK te kunnen beginnen. Kent de Nederlandse aanvaller een terugval of raakt hij opnieuw geblesseerd, dan is er een kans dat bondscoach Louis van Gaal hem niet opneemt in zijn definitieve selectie.

De kans bestaat dat Memphis pas op het WK zijn rentree op het veld maakt. Oranje opent het toernooi op 21 november met een wedstrijd tegen Senegal. Daarna volgen ontmoetingen met Ecuador (25 november) en Qatar (29 november).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen