WK-zorgen nemen toe: Matthijs de Ligt kent terugval in herstel

4 november 2022, 12:56

Matthijs de Ligt komt ook zaterdag niet in actie voor Bayern München. De 23-jarige verdediger kent een terugval in zijn herstel van een knieblessure.

Julian Nagelsmann heeft vrijdag tijdens de persconferentie richting de wedstrijd tegen Hertha BSC bekendgemaakt dat De Ligt langer uit de roulatie is dan verwacht. De knie van de centrale verdediger heeft donderdag tijdens een training 'een reactie' gegeven, waardoor er een streep is gezet door de wedstrijd van zaterdag.

De Ligt liep de blessure afgelopen weekend in de met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen FSV Mainz 05 op. Halverwege het duel werd de voormalig speler van Ajax en Juventus vervangen. De Ligt miste door de blessure midweeks de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale (2-0).

De Ligt maakte afgelopen zomer voor 67 miljoen euro de overstap van Juventus naar Bayern München. In Duitse dienst kwam hij vooralsnog zeventien keer in actie: elf maal in de Bundesliga, drie keer in de Champions League, twee keer in de DFB-Pokal en in de strijd om de Duitse Supercup.

WK-zorgen

Hoewel het WK niet direct in gevaar lijkt te komen voor De Ligt, zal de blessure-update Louis van Gaal zorgen baren. Hij maakt over een week bekend welke 26 spelers hij meeneemt naar het WK in Qatar. De Ligt is, mits fit, in principe een zekerheidje in de selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen