Van Hanegem twijfelt niet: "Bijlow is de beste keeper van Nederland"

5 november 2022, 09:11

Willem van Hanegem kent geen twijfel over wie deze maand het doel moet verdedigen bij het Nederlands elftal, dat zich opmaakt voor het wereldkampioenschap in Qatar. De analyticus is ervan overtuigd dat Justin Bijlow de beste optie is voor bondscoach Louis van Gaal.

Tegen Lazio was Bijlow een van de uitblinkers bij Feyenoord. Hoogstpersoonlijk hielp hij de Rotterdammers met enkele knappe reddingen aan groepswinst in de Europa League. "Hij heeft Feyenoord donderdagavond een paar keer gered en is gewoon de beste keeper van Nederland. De keeperstrainer van Oranje denkt daar waarschijnlijk anders over, maar ik heb goede hoop dat Louis dat wel ziet."

Van Hanegem hoopt dat Van Gaal zijn eigen verstand gebruikt en Bijlow de voorkeur geeft boven de andere kandidaten. "Als je trainer bent, en je vindt dat, dan ga je toch niet naar - hoe heet die man ook alweer - Frans Hoek luisteren. Dat kan toch niet waar zijn", vertelt Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad

Bijlow behoorde in september niet tot de definitieve selectie, maar staat voor het WK wel op de voorlopige lijst van 39 spelers. Bijlow moet het uitvechten met Jasper Cillessen, Andries Noppert, Mark Flekken en Remko Pasveer. Laatstgenoemde verdedigde de afgelopen twee duels het doel.

Lees ook: Driessen diep onder de indruk van optreden Bijlow tegen Lazio

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet mee eens. Cillessen heeft veel meer ervaring met interlands en dat is een belangrijke kwaliteit op een WK. Zelfs Pasveer, hoewel op leeftijd, vind ik beter.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pasveer ?? , als die niet bij jou cluppie had gespeeld had je hem nooit zien staan.Zeer zwak de laatste weken.Bijlow is de toekomst voor oranje en is gewoon de beste keuze!.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan hoop ik niet dat jasper zijn nagels niet net gedaan heeft

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aaaaaahhhh zielepoot. Er komt nog niet eens EEN goed argument uit.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het argument is dat cillessen slappe hap is met uitkomen met name . Maar goed joh neem hem . Straks als die gekke frans hoek weg is en koeman coach is justin gewoon 1e keus

JjVA
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit was de eerste wedstrijd van het seizoen waar Bijlows dat ook echt laat zien. Noppert, Cillisen, Pasveer en Flekken hebben dit soort wedstrijden al meerdere malen gespeeld dit seizoen. Justin is te laat in vorm, slechte focus dus als dat je overkomt in een WK jaar. Vette pech voor de kabouter, maar lekker niet mee dit jaar.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die bijlow gaat echt wel mee, en terecht!.Pasveer whaha doe blundert er vrolijk op los de laatste tijd , dat ziet toch iedereen pannekoek!.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stop met kijken joh. Voetbal is niks voor jou

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor jou duidelijk ook niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet het niet maar ik zie bijlow elke wedstrijd vlak voor mijn neus keepen. Na een iets mindere fase ,is hij nu al maanden gewoon heel goed . Pasveer was voor ajax 38 jaar een middelmatige keeper die zelfs bij vitesse moeite had . En is nu op dit moment uit vorm Cillessen komt uit als een meisje ,en ondanks zijn ervaring altijd een twijfelgeval. Komt bij dat hij bij veel medespelers niet goed ligt . Maar goed die 2 zijn ajax of een verleden daar ,dus ja geen kwaad woord door jou . En die Frans Hoek is totaal doorgedraaid . En v gaal ook met zijn penalty gedoe . Met pasveer of cillessen kom je niet eens op dat punt

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bijlow kan de nummer 1 in de toekomst worden, maar Cillessen is gewoon nog steeds de beste op dit moment.

larsson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bijlow speelt dit seizoen heel goed en is inderdaad de beste keeper momenteel in Nederland. Ook verreweg de beste speler van het huidige Feyenoord, heeft in mijn optiek nog geen slechte wedstrijd gekeept. Pasveer heeft dit seizoen nog geen goede wedstrijd gekeept en cillessen kan geen penalty’s tegen houden en dat lijkt mij belangrijker dan wat ervaring. Enigste ervaring die er echt toe doet is dat je geen keepers wissel hoeft te maken in de 118 min zodat je een penalty shootout niet van te vore al hebt verloren.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja Willem, Louis luistert naar Frans Hoek hierin. Bijlow was goed deze wedstrijd echter nog geen constante prestatiecurve. Hij hoort wel bij de 3 keepers die mee gaan, denk ik.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Frans Hoek hahaha.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen