Bayern wint zonder Gravenberch, goede wedstrijd Donyell Malen

5 november 2022, 17:28

Bayern München heeft in ieder geval voor een dag de koppositie in de Bundesliga weten te veroveren. De club won in Berlijn met 2-3 van Hertha BSC. Matthijs de Ligt ontbrak wegens blessureleed, maar Noussair Mazraoui mocht opnieuw starten als rechtsback. Borrussia Dortmund beleefde een makkelijke middag tegen VfL Bochum.

Hertha BSC - Bayern München 2-3

In Berlijn leek Bayern München een makkelijke middag tegemoet te gaan. Met Manuel Neuer terug onder de lat en Ryan Gravenberch op de bank liep Der Rekordmeister in de eerste helft uit naar een 0-3 voorsprong met dank aan de openingstreffer van Jamal Musiala, gevolgd door een dubbelklapper van vermeend Manchester United-target Eric-Maxim Choupo-Moting. De thuisploeg, waar Jean-Paul Boëtius mocht starten, gaf zich echter niet zomaar gewonnen en knokte zich met dank aan een treffer van Dodi Lukebakio en een benutte strafschop van Davie Selke nog voor rust terug in het duel.

In de tweede helft dacht Bayern de marge terug te brengen naar twee, maar de VAR stak daar een stokje voor. Bayern-trainer Julian Nagelsmann besloot vervolgens eens flink te wisselen, maar hield Gravenberch andermaal op de bank. Wel was er de rentree van Lucas Hernández, die met een spierscheuring al sinds half september niet meer in actie was gekomen voor de Beierse club. Door de overwinning lost Bayern het Union Berlin van Sheraldo Becker en Danilho Doekhi in ieder geval voor een dag af als koploper in Duitsland. Union neemt het zondag echter nog op tegen Bayer Leverkusen en kan de eerste plaats dan weer terugveroveren.

Borussia Dortmund - VfL Bochum 3-0

Donyell Malen mocht andermaal starten bij Borussia Dortmund, dat het thuis opnam tegen het VfL Bochum van voormalig Vitesse-trainer Thomas Letsch. De thuisclub was in het eerste bedrijf zeer efficiënt, want alle drie de doelpogingen die het deed gingen erin. De 17-jarige Youssoufa Moukoko maakte de eerste én de derde, en onderstreepte daarmee nog maar eens een kandidaat te zijn om in Qatar belangrijk te zijn voor de Duitse Mannschaft. Tussen zijn beide treffers door benutte Giovanni Reyna een strafschop

.

In het tweede bedrijf kwam Dortmund niet meer tot scoren. Malen, die een goede wedstrijd speelde, werd met nog twintig minuten te spelen naar de kant gehaald en vervangen door Karim Adeyemi. Ook Felix Passlack, in het verleden nog actief voor Fortuna Sittard, en Marco Reus mochten nog minuten maken bij Borussia, dat door de zege voorlopig derde staat in de Bundesliga. Het SC Freiburg van Mark Flekken kan zondag die positie weer overnemen als het thuis wint van 1. FC Köln.

Overige uitslagen Bundesliga:

FC Augsburg - Eintracht Frankfurt 1-2

1899 Hoffenheim - RB Leipzig 1-3

1.FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 0-3

Werder Bremen - Schalke 04 - begint om 18.30 uur

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen