Zo lost Van Nistelrooij het luxeprobleem bij PSV naar verwachting op

6 november 2022, 09:03

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij kiest er zondagmiddag vermoedelijk voor om Noni Madueke niet op te stellen tegen Ajax, zo verwacht het Algemeen Dagblad. De twintigjarige Engelse aanvaller is volledig hersteld van de enkelblessure die hem lange tijd aan de kant hield, maar zal in de Johan Cruijff ArenA hoogstens als invaller in actie komen. De reserveplek van Madueke is voor Joey Veerman goed nieuws.

Op doel geen verrassingen bij PSV. Joël Drommel kreeg donderdag op bezoek bij FK Bodø/Glimt weliswaar een kans onder de lat, maar zal tegen Ajax worden vervangen door Walter Benítez. In de verdediging keert Philipp Max terug van een lichte blessure. Hij zal samen met rechtsback Phillipp Mwene, André Ramalho en Armando Obispo de Eindhovense verdediging vormen. Van Nistelrooij kan waarschijnlijk ook weer een beroep doen op Jarrad Branthwaite, die deze week ziek was.

Ook Ibrahim Sangaré is weer inzetbaar. Hij zal met Érick Gutiérrez en Veerman op het middenveld staan. Van Nistelrooij kan er ook voor kiezen om Xavi Simons als nummer tien op te stellen, Madueke als rechtsbuiten te gebruiken en Veerman te slachtoffer, maar lijkt een andere keuze te gaan maken. Simons zal tegen Ajax als rechtsbuiten starten en moet samen met aanvoerder Luuk de Jong en Cody Gakpo voor de doelpunten zorgen.

Voor PSV zijn de belangen deze zondag groot. Bij een nederlaag wordt de achterstand op Ajax immers behoorlijk fors. Weet de ploeg van trainer Van Nistelrooij, net zoals eerder dit seizoen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (3-5), de ArenA stil te krijgen, dan is de koppositie in de Eredivisie een feit. Ajax kan die dan wel weer overnemen als het woensdag het inhaalduel met Vitesse wint. De wedstrijd tussen Ajax en PSV wordt gefloten door Danny Makkelie en gaat om 16.45 uur van start.

Vermoedelijke opstelling PSV: Walter Benítez; Phillipp Mwene, André Ramalho, Armando Obispo, Philipp Max; Ibrahim Sangaré, Joey Veerman, Érick Gutiérrez; Xavi Simons, Luuk de Jong, Cody Gakpo

Lees ookDit is de vermoedelijke opstelling van Ajax in de topper tegen PSV

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen