Ruud Gullit legt uit waarom hij Davy Klaassen boven Xavi Simons verkiest

8 november 2022, 10:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud Gullit heeft vier dagen voor de bekendmaking van de WK-selectie van Oranje een lans gebroken voor Davy Klaassen. De 29-jarige middenvelder van Ajax staat bij Gullit hoger in de pikorde dan Xavi Simons.

Gullit vertelt bij het Ziggo Sport-programma Rondo dat hij verwacht dat de dit seizoen bij PSV doorgebroken Simons ná het WK bij het Nederlands elftal wordt gehaald. "Ik zou toch voor de ervaring van Klaassen gaan. Hij heeft belangrijke goals gemaakt op de momenten dat het nodig was", aldus de voormalig voetballer. Jan van Halst zou Simons wél selecteren. "Het is lekker om er zo'n schoffie bij te hebben, een frisse luis in de pels. Ik weet nog dat iedereen verrast was toen Memphis in 2010 meeging naar het WK."

Als Marco van Basten twee middenvelders zou moeten kiezen uit Klaassen, Simons, Ryan Gravenberch, Kenneth Taylor, Guus Til en Jordy Clasie, dan zou hij voor Gravenberch en Til gaan - twee spelers die bij hun club geen basisplaats hebben. "Til kan fysiek meer brengen dan Klaassen, die wel een ervaring jongen is, maar ook wel een beetje op het einde van zijn carrière zit. Ik heb Til vorig jaar bij Feyenoord gezien, toen vond ik hem geweldig spelen. Klaassen is niet zo'n type, maar Til is net wat frisser en fitter."

Van Gaal maakt komende vrijdag bekend welke 26 spelers hij meeneemt naar het WK in Qatar. Een aantal landen heeft de selectie voor de mondiale eindronde al bekendgemaakt. Het overzicht vind je hier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Till of Klaassen boven Simons hmmmmm

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen