Bayern München neemt zorgen over WK-deelname Mané weg

9 november 2022, 07:45

Bayern München boekte dinsdagavond weliswaar een overtuigende 6-1 overwinning op Werder Bremen, maar na tijdens en na de wedstrijd ging het vooral over Sadio Mané. De Senegalees moest al vroeg in de eerste helft noodgedwongen het veld verlaten. En dat slechts dertien dagen voor het eerste WK-duel van Senegal met het Nederlands elftal. Bayern München-trainer Julian Nagelsmann ging na afloop in op het uitvallen van zijn sterspeler.

Voor Bayern München stonden er in de laatste week voor de start van het WK in Qatar nog twee competitieduels op het programma. Gisteravond dus het treffen met Werder Bremen en zaterdag de ontmoeting met Schalke 04. Waar menig Senegalees had gehoopt dat Mané deze week niet meer in actie zou komen, verscheen de vleugelaanvaller tegen Werder Bremen 'gewoon' aan de aftrap. Maar zijn wedstrijd zat er na twintig minuten alweer op. "Hij kreeg een tik teken de bovenkant van zijn scheenbeen", zei Nagelsmann op de persconferentie. "Dat is altijd onaangenaam."

Nagelsmann zelf kon na afloop nog niet specifiek ingaan op de ernst van de blessure. "Hij zal misschien wat onderzoeken moeten ondergaan. Ik hoop dat het niets ernstigs is", aldus de oefenmeester. Assistent-trainer Dino Toppmöller kon de Senegalese voetbalfans wél geruststellen. "Mané werd geraakt op zijn been en dat gaf hem wat zenuwpijn, maar het is niet ernstig. Zijn deelname aan het WK komt niet in gevaar", stelde Toppmöller. En dat is natuurlijk geweldig nieuws voor Mané en de Senegalese nationale ploeg. Mané is de grote vedette van Senegal. Met hem in de ploeg hoopt de winnaar van de Afrika Cup ook in Qatar hoge ogen te kunnen gooien.

Of Mané zaterdag nog in actie komt met Bayern München tegen Schalke 04, zal moeten blijken. Die kans lijkt in ieder geval niet heel groot. Senegal speelt op 21 november de eerste groepswedstrijd tegen het Nederlands elftal. Vier dagen later staat het treffen met gastland Qatar op het programma. De Senegalezen sluiten de groepsfase op 29 november af tegen Ecuador.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen