Klaassen benoemt grootste pijnpunt Ajax: "Moet niet te lang duren"

10 november 2022, 08:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Davy Klaassen was niet te genieten toen hij woensdagavond na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse (2-2) voor de camera van de NOS verscheen. Dat er bepaalde dingen niet goed gaan bij de Amsterdammers, is voor de 29-jarige middenvelder wel duidelijk.

"Je mag je achter je oren krabben als je thuis niet wint van Vitesse", steekt Klaassen van wal. Kansen kreeg Ajax genoeg tegen Vitesse. "Normaal gesproken win je deze wedstrijd, maar we geven ook gewoon kansen weg. Dat zijn gewoon tactische dingen die niet goed gaan. Het is wel te verdedigen. Dat hebben we in bepaalde wedstrijden en zeker de afgelopen jaren wel laten zien. Maar dat het nu even niet goed staat, is duidelijk."

Klaassen pendelt dit seizoen tussen bank en basis. Er zijn wel meer spelers die de ene week wel en de andere week niet spelen. "Het is logisch dat iemand die niet blij is met zijn speeltijd naar de trainer gaat, dat gebeurt in elk team en hier ook", aldus de middenvelder, die erkent dat de Ajax-selectie op dit moment veel ontevreden spelers telt. "Dat hoort ook bij een club als Ajax. Als je zoveel tegengoals krijgt en zulk voetbal speelt, kun je niet met een big smile rondlopen. Dat gaat niet. Het moet niet te lang duren voordat het goed gaat."

Ajax speelt tot de lange winterbreak nog één wedstrijd: komende zaterdag tegen FC Emmen. De Amsterdammers bezetten op dit moment de tweede plaats in de Eredivisie met een achterstand van één punt op PSV, dat zaterdag in actie komt tegen AZ. 

Lees ookWitte zakdoekjes bij Ajax: 'Het voetbal is niet om aan te gluren'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klaassen moet toontje lager zingen, hij was de mislukking voor de winst tegen Vitesse.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen