Portugal
0 – 0
Zwitserland

Waarom Erling Haaland tóch op het WK 2022 had kunnen spelen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

10 november 2022 – Omdat Noorwegen zich niet heeft weten te kwalificeren voor het WK in Qatar, behoort Manchester City-spits Erling Haaland tot de grote sterren die afwezig zijn op het eindtoernooi. Toch had hij er in Qatar wel degelijk bij kunnen zijn. 

Waarom Erling Haaland tóch op het WK 2022 had kunnen spelen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Haaland is namelijk op 21 juli 2000 geboren in Leeds. Zijn vader Alf-Inge Haaland speelde op dat moment voor Leeds United en zou later dat jaar de overstap maken naar Manchester City. Daar moest hij zijn loopbaan drie jaar later noodgedwongen beëindigen door een zware knieblessure. De Noor was op dat moment nog maar 31 en had zonder de blessure wellicht nog jaren door kunnen spelen in Engeland. 

Met de driejarige Erling verhuisde het gezin Haaland terug naar Noorwegen, waar junior zijn loopbaan via Byrne en Molde FK opstartte. Nadat hij op negentienjarige leeftijd als een tierelier begon te scoren voor Red Bull Salzburg werd al snel duidelijk dat hij de degelijke loopbaan van zijn vader weleens flink zou kunnen gaan overvleugelen. 

De 22-jarige spits komt dus 'gewoon' uit voor Noorwegen. Daarmee eindigde hij in de kwalificatiereeks voor het WK van 2022 als derde in groep G, achter Nederland en Turkije. Was Haaland als kind langer in Engeland gebleven, dan was hij wellicht uitgegroeid tot Engels international en was hij er in Qatar wél bij geweest. In gesprek met Goal wijst hij die suggestie echter lachend van de hand. "Wie weet hoe het was gelopen als we langer in Engeland waren gebleven. Maar ik ben een Noor, en daar ben ik trots op." 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd