Hartman spiegelt zich aan Malacia: "Ik heb mijn kans wel gepakt"

11 november 2022, 08:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord boekte donderdagavond een zeer benauwde overwinning op SC Cambuur (1-0). Een vroege treffer van linksback Quilindschy Hartman bleek uiteindelijk voldoende voor de drie punten, maar trainer Arne Slot was na afloop van het duel maar matig tevreden. Hartman was uiteraard trots op zijn eerste Eredivisie-goal.

"Ik vind dat we beter aan de bal moeten zijn", zei Slot na de wedstrijd tegenover de camera's van ESPN. "Natuurlijk hebben we een paar leuke kansen gehad", vervolgde de trainer, "maar op het einde wordt het nog billenknijpen." Slot was zich er van bewust dat het resultaat ook zo maar de andere kant op had kunnen vallen in De Kuip: "Dan heb je gewoon geluk dat hij er niet in gaat."

Matchwinner Hartman stak zijn blijdschap na afloop niet onder stoelen of banken. "De mooiste avond van mijn voetbalcarrière", zo wordt hij geciteerd door De Telegraaf. "Toen ik hem maakte werd ik helemaal gek, mijn eerste goal. Daar kwam zoveel emotie en blijdschap bij kijken dat je niet weet wat je doet." Toch vond ook Hartman dat Feyenoord geen goede wedstrijd speelde. "Over het spel wat we in het algemeen hebben laten zien, kunnen we niet tevreden zijn. We zullen beter moeten, willen we eerste blijven in de Eredivisie."

Malacia

Het doelpunt van Hartman is een mooie bekroning voor de opmars waar de linksback mee bezig is. "Het ging steeds lekkerder, langzamerhand kon ik de intensiteit steeds beter aan en ik denk dat ik na de invalbeurt tegen Lazio Roma, de wedstrijd tegen FC Volendam en nu SC Cambuur mijn kans wel heb gepakt", vindt Hartman. De twintigjarige verdediger komt uit de jeugdopleiding en vergelijkt zichzelf met een voormalig medespeler. "Tyrell Malacia is uiteraard mijn voorbeeld. Zo'n carrière. Ik denk dat we vergelijkbaar zijn, beiden agressief."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen