Luuk de Jong over rol op WK: "Zeg geen nee tegen een basisplaats"

12 november 2022, 10:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luuk de Jong gaat op 32-jarige leeftijd voor het eerst een WK meemaken. De spits van PSV overleefde de laatste schifting en maakt dus deel uit van de 26-koppige Oranje-selectie van bondscoach Louis van Gaal. Daar was hij dolgelukkig mee, al is hij zich ook bewust van zijn rol in de selectie.

"Het WK is wel echt iets speciaals", begon De Jong in gesprek met De Telegraaf. "Het is geweldig dat ik daar mijn naam tussen kan zetten. Het is altijd weer een bijzondere ervaring om met een team naar een toernooi te gaan en het verleden heeft laten zien dat er mooie dingen kunnen ontstaan."

Plan B

De Jong weet echter dat Van Gaal hem vooral als 'plan B' zal zien. "Ik denk dat hij me ziet als iemand die iets kan forceren. Ik verwacht een rol als pinchhitter te krijgen en daar ben ik helemaal oké mee. Maar als de trainer een wedstrijd met me wil starten, dan zeg ik daar natuurlijk geen nee tegen. Ik zal altijd keihard trainen en klaar staan op het moment dat het nodig is."

Van Nistelrooij

Tot dusver staat de teller voor De Jong op 38 interlands. Zijn eerste speelde hij in 2011 als speler van FC Twente, in een oefenduel tegen Oostenrijk. Een duel waar ook Ruud van Nistelrooij aan meedeed. "Ik stond toen een kwartiertje op het veld samen met onze huidige trainer. Dat was wel heel bijzonder. Ruud is natuurlijk een wereldspits geweest en ik keek toen als jonge speler tegen hem op."

Lees ook: Van Hooijdonk betwist uitleg Van Gaal: "Hij sprak zichzelf tegen"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen