Meijer stoort zich in Cillessen-kwestie: "Dat is heel erg zonde"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

13 november 2022 – Jasper Cillessen is hét onderwerp van gesprek en dat zal waarschijnlijk nog wel even zo blijven. De doelman van NEC kreeg afgelopen vrijdag te horen dat Louis van Gaal hem niet meeneemt naar het WK in Qatar. Volgens de bondscoach is Cillessen 'niet in vorm'. In de media wordt de persoonlijkheid van de goalie genoemd als voornaamste reden waarom hij buiten de WK-selectie is gelaten. Daar heeft NEC-trainer Rogier Meijer zich aan gestoord.

Meijer stoort zich in Cillessen-kwestie: "Dat is heel erg zonde"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Cillessen maakte van de zomer de overstap van Valencia naar NEC en keerde daarmee terug op het oude nest. De doelman was in Spanje niet zeker van een basisplaats en hoopte zich bij NEC in de WK-selectie van het Nederlands elftal te spelen. Dat leek hem in eerste instantie ook te gaan lukken. Maar vrijdag bleek dus niets minder waar. Cillessen kreeg van keeperstrainer Frans Hoek te horen dat Van Gaal voor drie andere doelmannen kiest. Wat volgde was een stortvloed aan reacties op het internet.

Ondertussen moest Cillessen zich voorbereiden op de thuiswedstrijd van NEC tegen RKC Waalwijk. "Ik denk dat dat überhaupt niet kan", reageerde Meijer na afloop voor de camera van ESPN op de vraag of het gelukt is om al die reacties te 'filteren'. "Overal waar je komt, word je ermee geconfronteerd. Als je je telefoon opent en je kijkt op de site van bijvoorbeeld de NOS, dan staat er wat over Cillessen. Dat is voor die jongen niet te doen. Het enige wat hij kan proberen is zich te richten op het voetbal en hetgeen wat hij kan beïnvloeden. Maar ik denk dat dat niet makkelijk is voor hem."

Praatprogramma's
Meijer heeft de reacties natuurlijk ook meegekregen. Op de televisie werd er gespeculeerd dat Cillessen niet meegaat naar Qatar omdat hij niet lekker in de groep ligt als hij wordt gepasseerd. "Hij is ook gewoon een mens. Ik vind het heel erg zonde dat het in heel veel programma's alleen maar is gegaan over de persoonlijkheid van Jasper. Dat doet voor mij een beetje afbreuk aan de keeper die hij is." Of de speculaties komen door de uitleg van Van Gaal? "Voor die tijd is het ook al gebeurd", aldus Meijer. "Uiteindelijk heeft de bondscoach ook gezegd dat hij er niet over gaat praten, want er staat heel veel druk op die jongens."

Lees ook: Cillessen zoekt in allereerste reactie confrontatie met Hendriks op

Cillessen wilde vrijdag nog niet reageren op het nieuws. Zondagmiddag verscheen hij na het laatste fluitsignaal bij NEC-RKC Waalwijk wél voor de camera. "Ik heb net het interview gezien en ik vind dat hij het hartstikke goed deed. We gaan hem steunen de komende tijd, want het zal niet makkelijk zijn om het WK te zien als je er niet bij bent", besloot Meijer. Met Cillessen onder de lat sloot NEC de eerste seizoenshelft en het kalenderjaar 2022 in ieder geval uitstekend af. De Nijmegenaren waren op eigen veld met 6-1 te sterk voor RKC.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd