Van Hooijdonk onverbiddelijk: "Blind moet je er niet bij hebben"

14 november 2022, 12:36

Ajax blameerde zich afgelopen weekend door verrassend gelijk te spelen tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Alfred Schreuder kwam op de Oude Meerdijk niet verder dan 3-3, nadat de Amsterdammers met een 1-3 voorsprong de kleedkamers op hadden gezocht. Ook bij Studio Voetbal werd er gesproken over de prestatie van Daley Blind én over de hiërarchie bij Ajax.

 Pierre van Hooijdonk vraagt zich af of de Ajacied nog op een positieve manier bijdraagt aan de teamprestatie. "De bondscoach had het over het opschudden van de hiërarchie. Blind moet je er dan niet meer bij hebben, dan laat je hem maar lekker transfervrij vertrekken." Van Hooijdonk verwacht ook dat Blind's prestaties Schreuder wel eens de kop zouden kunnen kosten. "De negatieve geesten moeten uit de selectie, dat kan je als trainer de kop kosten.''

Op het moment dat Daley Blind binnen de lijnen kwam voor Calvin Bassey ging het achterin volledig mis bij Ajax, constateerde Willem van Hanegem. In zijn column bij het Algemeen Dagblad vertelde De Kromme over zijn bevindingen van het afgelopen voetbalweekend. "Met Daley Blind werd het 3-3. Dat zeg ik niet om vervelend te doen over Blind. Ik hoor nu mensen zeggen dat hij inderdaad traag is, maar dat het elftal een beetje om hem heen gebouwd moet worden", aldus Van Hanegem, die niet vindt dat Blind die status verdient. "Dat doen de Argentijnen bij Messi, maar dat doe je niet bij een linksback of centrale verdediger, want dat is gekkigheid."

Basisplaats Blind onzeker

Blind is door bondscoach Louis van Gaal meegenomen in de definitieve WK-selectie voor Qatar. Bij het Nederlands elftal gaat hij de strijd aan met Tyrell Malacia voor de positie als linker wingback, waar zij allebei in de Nations League drie keer mochten starten. Hoewel Blind op het WK in 2014 floreerde op deze positie, is hij de afgelopen jaren regelmatig het onderwerp van kritiek, waardoor de Ajacied ook bij Oranje zijn basisplaats zou kunnen verliezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kan me onderhand niet meer aan de indruk onttrekken dat een x-aantal spelers van Schreuder af willen en dat ze misschien wel doelbewust slecht spelen. De trainer blijft immers verantwoordelijk en moet als eerste het veld ruimen.

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Hooijdonk heeft gelijk. Geen Blind in de basis. Te traag voor snelle vleugelspelers.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste Pierre bemoei je eigen lekker met Nac of anders met je andere eigen club daar heb je al druk genoeg mee prul

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen