Problemen voor Frankrijk stapelen zich op: Nkunku mist WK

16 november 2022, 00:03   Bijgewerkt: 16 november 2022, 07:12

Voor Christopher Nkunku zit het WK in Qatar er al op voordat de eerste aftrap is genomen. De aanvaller van RB Leipzig viel dinsdagmiddag geblesseerd uit op de training met de Franse ploeg en enkele uren later is duidelijk geworden dat zijn blessure ernstig is. Door de afwezigheid van Nkunku stapelen de problemen voor bondscoach Didier Deschamps zich verder op, aangezien meerdere Franse sterkhouders al afwezig zijn in Qatar.

Nkunku is al enkele seizoenen een dragende kracht bij Leipzig en werd vorig seizoen verkozen tot speler van het jaar in de Bundesliga. Ook dit seizoen is de 25-jarige Fransman in topvorm en was hij al goed voor zestien doelpunten in clubverband. Het WK zal Nkunku dankzij de blessure echter aan zich voorbij moeten gaan, hoe lang hij uit de roulatie is is momenteel nog onduidelijk.

Voor Deschamps betekent de afwezigheid van Nkunku het volgende probleem, nadat gisteren al duidelijk werd dat verdediger Presnel Kimpembe ook geblesseerd is geraakt. De 27-jarige speler van Paris Saint-Germain haakte maandagochtend af met een kwetsuur en werd binnen de selectie vervangen door Axel Disasi van AS Monaco. Of Deschamps een vervanger op gaat roepen voor Nkunku is nog niet zeker.

Meerdere WK-winnaars afwezig

Los van de afwezigheid van Nkunku en Kimpembe miste Deschamps voorafgaand aan de voorbereiding al meerdere belangrijke spelers. Onder meer Ngolo Kanté en Paul Pogba, beide dragende krachten tijdens het WK in Rusland in 2018, zullen er in Qatar niet bij zijn vanwege een gebrek aan fitheid. Hierdoor zal de regerend wereldkampioen flink kwaliteit inleveren, zeker aangezien de huidig Ballon d'Or winnaar Karim Benzema ook nog last heeft van kleine pijntjes.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen